El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi s'adhereix a la Xarxa Europea del Modernisme

Fira Modernista d'Alcoi.

La proposta, aprovada per unanimitat en el Ple celebrat aquest 9 de desembre, fou plantejada pel PP el passat
mes de setembre.

La corporació municipal ha aprovat per unanimitat en el plenari d'aquest 9 de desembre que Alcoi s'adherisca en la Xarxa Europea del Modernisme.

Aquesta xarxa rep suport del Programa de Cultura de la Unió Europea, i fomenta l'intercanvi de coneixements, bones pràctiques i experiències per part d'experts internacionals per a l'estudi, protecció i promoció del patrimoni modernista. Des del PP -partit que va plantejar l'adhesió el passat setembre- creuen és especialment interessant “accedir a una xarxa internacional i multidisciplinària de professionals i especialistes que permet intercanviar bones pràctiques, experiències i coneixements per a l'estudi, la protecció i promoció del patrimoni modernista”.

La xarxa està formada per 19 municipis, entre els quals destaquen Barcelona, Terrassa, Budapest, Viena o Brussel·les. En aquest últim municipi té localitzada la seua seu. La regidora Amalia Payá subratlla l'àmplia difusió que la xarxa, a través del seu web, de les xarxes socials i de les seues més de 6.000 contactes, oferirà a Alcoi i a la seua riquesa modernista.