El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi sanciona a l'empresa de neteja viària amb 33.000 € pel retard en l'arribada de maquinària

Vehicles que s'utilitzen en la neteja dels carrers d'Alcoi.

Aquesta quantitat serà descomptada en concepte de pagament mensual que han d'abonar-se a l'adjudicatari, encara que l'empresa té l'opció de presentar al·legacions.

Fomento de Contratas y Construcciones (FCC), l'empresa que s'encarrega de la neteja dels carrers d'Alcoi, ha sigut multada per l'Ajuntament d'Alcoi després del retard de 66 díes en l'arribada de nova maquinària adscrita al contracte. La multa ascendeix als 500 € per cada dia de retard, en total 33.000 €.

Des de l'Ajuntament recorden que el servei de neteja viària està tenint un seguiment i està sent auditat des del primer dia per una empresa externa que va contractar l'ajuntament. En aquest cas es proposa l'adopció de la penalitat de 500 euros pel retard diari en el període comprés entre l'11 de gener de 2019, data en la qual finalitzava el període d'implantació de huit mesos màxim, i el 17 de març de 2019, data en la qual s'entén complida l'aportació dels mitjans materials adscrits, tots dos inclosos, això és, per un total de 66 dies de retard. 

El portaveu del Govern, Jordi Martínez, destaca que “és la primera ocasió que un adjudicatari d'un servei públic ha sigut sancionat per l'ajuntament, som el primer govern de la ciutat que ha pres aquesta mesura. Mentre altres responsables de la regidoria del passat, realitzaven moltes queixes en públic o la premsa, mai van iniciar cap expedient sancionador".