El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi se situa per damunt de la mitjana autonòmica en afiliacions a la seguretat social

El 75% de les afiliacions s'inclouen en el Règim General.

El creixement d'afiliacions experimentat a Alcoi està per damunt de la mitjana provincial (13%), autonòmica (16%) i estatal (12%).

Al llarg dels darrers 4 anys Alcoi ha experimentat un increment de les afiliacions a la seguretat social en un 18%, fins a deixar la xifra total en 16.574 persones donades d'alta. Aquesta realitat posiciona Alcoi per damunt de les mitjanes provincial, autonòmica i estatal en aquest indicador.

El 75% de les afiliacions s'inclouen en el Règim General, amb un total de 12.439, i després d'un creixement durant la legislatura en 2.371 empleats, al qual li segueixen els Autònoms, que han passat a comptabilitzar 3.782 treballadors, amb un augment en 143. En aquests quatre anys apuntats també ha augmentat el nombre de treballadors en el Sistema especial per a la llar, amb 11 persones més i passant a registrar 277 afiliacions.

Unit a l'evolució positiva de les dades d'afiliació cal destacar el descens en les xifres de la desocupació registrades a Alcoi, ja que el juny de 2015 es comptabilitzaven un total de 6.843 persones inscrites en el servei valencià d'ocupació, mentre que el mes de març passat es van registrar 5.096 inscrits.

L'alcalde Toni Francés assenyala que, de cara a la pròxima legislatura, les propostes que els socialistes alcoians plantegen són determinants perquè continuen millorant les xifres d'ocupació, remarcant el parc empresarial en Pagos i el parc tecnològic de l'illa de Rodes, la millora del polígon sud (El Clérigo-Santiago Payá) i el sòl industrial mancomunat.