El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi se suma a la reivindicació estatal per unes pensions dignes

La lluita per unes pensions dignes ha escrit aquest 15 de desembre un capítol més dins de la seua persistent campanya reivindicativa, gràcies a les nombroses concentracions que s'han succeït al llarg d'Espanya. En Alcoi han sigut desenes les persones que s'han sumat a la convocatòria realitzada per la Coordinadora de Pensionistes Alcoià-Comtat, un encontre que ha comptat amb el suport de les tres forçes progressistes de l'Ajuntament d'Alcoi: Partit Socialista, Guanyar Alcoi i Compromís.

Representants de tots tres partits han estat presents a l'encontre que ha tingut lloc a la plaça d'Espanya, tal com ja ho feren en roda de premsa fa escassos dies per a convocar la concentració. El líder dels pensionistes, Antonio Matarredona, s'ha adreçat als manifestants per tal de fer constar les reivindicacions de la coordinadora, que inclouen la revalorització de l'IPC i la derogació del factor de sostenibilitat. Matarredona ha recordat també l'experiència de milers de pensionistes que "al nostre país viuen en un estat de misèria", per a qui els avanços en matèria de prestacions socials han estat "puntuals i parcials". 

En referència als pressupostos estatals que s'estan negociant actualment, el portaveu de la coordinadora ha considerat que naixen "coixos", i ha transmès la seua voluntat de negociar amb els diferents agents socials (sindicats, partits polítics...) per tal de "consolidar definitivament el sistema públic de pensions". 

L'actriu Rosanna Espinós s'ha sumat a les paraules de Matarredona mitjançant la lectura d'un manifest, on ha incidit en les repercussions que l'actual problemàtica generarà en els futurs pensionistes, i en el rebuig frontal als plans de pensions privats, defensats des d'alguns sectors del govern.

L'acte ha transcorregut sense incidents, respectat pel bon temps, i amb la presència d'altres col·lectius comarcals com 'No + Precarietat'.