El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi serà capital estatal d'estadística

La presentació del Congrés ha tingut lloc aquest 8 de febrer al Campus d'Alcoi de la UPV.

Del 3 al 6 de setembre Alcoi acollirà el 38é Congrés Nacional d'Estadística i Investigació Operativa, així com les XII Jornades d'Estadística. S'espera la participació d'uns 400 acadèmics i professionals en l'àmbit de l'estadística. El Campus d'Alcoi de la UPV ha col·laborat en l'organització del Congrés.

Es tracta d'un esdeveniment que s'organitza cada any i mig per part de la Societat d'Estadística i Investigació Operativa (SEIO), que per primera vegada en els últims anys no s'organitzarà en una capital de província. El congrés s'articula a través de tres potes: l'estadística, la investigació operativa i l'estadística pública. A partir d'aquestes tres àrees tindran lloc altres tantes conferències plenàries, la primera d'elles sobre la ciència de les dades, Big Data i estadística; una segona sobre desafiaments i perspectives en la cadena de subministrament sostenible; i l'última al voltant de l'administració i Big Data per a Estadístiques oficials.

El Congrés es troba dirigit a totes aquelles persones que estiguen lligades a l'Estadística, la Recerca Operativa i l'Estadística Pública, o estiguen interessades en els seus procediments metodològics, bé siga a través del món acadèmic, del de l'administració pública o del de l'empresa.

El director del Campus, Juan Ignacio Torregrossa, que amb aquesta mena d'accions "s'aconsegueix situar a Alcoi en el mapa del coneixement, quelcom necessari per a atraure talent jove a la ciutat". Torregrossa també ha al·ludit al Congrés d'Innovació Docent que acollirà el Campus, en què s'espera la participació de vora 300 professionals d'aquest àmbit. "Poques entitats d'Alcoi poden presumir d'acollir esdeveniments amb una projecció tan gran com aquesta" ha reconegut Torregrossa.