El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi serà ciutat pilot per a provar el sistema de 'parades sota demanda' dels autobusos urbans

El conseller d'economia Rafa CLiment, i l a directora de l'IVACE Julia Company
Hi haurà tres parades a les quals l'autobús no anirà a menys que l'usuari haja fet la sol·licitud

En concret seran tres parades a on l'autobús no anirà de normal, però on els usuaris podran polsar un botó perquè l'autobús faça el recorregut a propòsit per arreplegar-lo. Estaran a la zona nord en, en el rebolcat al carrer Sant Joan de Ribera, i a la zona dels jutjats.

Es tracta d'un projecte de mobilitat sostenible que es posarà en marxa en Alcoi de manera pilot, i que permetrà a l'usuari sol·licitar que l'autobús faça el recorregut a propòsit per arreplegar-lo. S'implantaran 3 parades amb aquest sistema: una al carrer Professor Simó Alós, a l'accés nord de la ciutat; altra a la zona dels jutjats; i una tercera al carrer Sant Joan de Ribera. A aquestes parades hi haurà un pal amb un botó que donarà avís a l'autobús, que passarà per l'usuari. Així, si no hi ha ningú que haja demanat el servei, l'autobús no farà el recorregut fins eixa parada.

La conselleria d'economia sostenible ha anunciat aquest projecte amb un doble objectiu: mantindre l'oferta del transport públic als usuaris de les zones més externes del municipi, al mateix temps que es redueix els quilòmetres recorreguts, així com el consum d'energia i temps. El projecte suposa una inversió total de 51.000 euros, dels quals la meitat els pagarà l'IVACE, L'institut Valencià de l'Energia, depenent de la conselleria d'economia. A més de les tres noves parades amb el sistema de sota demanda, també està previst que es desenvolupe una aplicació mòbil que permeta a l'usuari conéixer l'estat de la demanda i fins i tot, demanar l'autobús per l'aplicació.

Per altra banda, l'IVACE també té previst aportar altres 18.000 euros per adquirir tres vehicles elèctrics per a la flota municipal. Segons l'IVACE, al llarg del 2018 es donarà suport econòmic a un total de 30 projectes de municipis valencians que suposen una reducció de la dependència al petroli i els seus derivats, amb un total de 750.000 euros.