El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi serà ‘ciutat intel·ligent’ també en turisme

Oficina de Turisme d'Alcoi / AM

Alcoi serà l’única destinació a 2019 que s’inclourà dins d’aquest pla en tota la provincia

Turisme Comunitat Valenciana vol que Alcoi es convertisca en Destí Turístic Intel·ligent de la comunitat amb el Pla DTI - CV. Tras aquest pla, Alcoi passarà de ser nivell 2 a 3. Açó significa que podrà comptar amb subvencions dirigides exclusivament a destinacions amb major grau de desenvolupament.

Alcoi forma part de la xarxa DTI – CV des de novembre de 2018. Ara farà un pas més, ja que Turisme Comunitat Valenciana, a través de l’Oficina Assistència Tècnica DTI – CV d'Invat•tur, està coordinant el desenvolupament del Pla DTI a Alcoi, en col·laboració amb l’Ajuntament i la consultora Solumed. Alcoi serà l’única destinació a 2019 que s’inclourà dins d’aquest pla en la província.

L’Oficina de Turisme ha acollit una reunió en la qual s'han traçat les línies d'actuació del pla, com la creació d'una comissió tècnica que serà l'origen de la futura ‘oficina intel·ligent’ turística alcoiana i que comptarà amb la participació de totes les àrees de l'ajuntament. En la reunió han participat tant el director d'Invat•tur, Francisco Juan, i el coordinador del projecte, David Giner, com la regidora de Turisme de l'ajuntament d'Alcoi, Lorena Zamorano, i la tècnica de Turisme Paola Pons, a més de Rubén Arnandis i Sandra Schubert, tots dos de Solumed.


Francesc Colomer, secretari autonòmic de Turisme, apunta que “el futur de les destinacions turístiques depén, en gran mesura, de la seua constant innovació i de l’aplicabilitat de noves tecnologies”.


Alcoi és referent en matèria ‘Smart City’ i a més compta amb un projecte global de ciutat intel·ligent, segons indica el comunicat de Turisme Comunitat Valenciana.