El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi serà clau en el Districte Digital amb l'Illa de Rodes

La Generalitat oferirà l'Illa de Rodes dins del seu Pla d'Atracció d'Empreses. 

El director del Districte Digital de la Generalitat Valenciana, Antonio Rodes, diu que és"posar-li el desfibril·lador a un teixit econòmic determinat i fer que reaccione". El projecte final de l'Illa de Rodes vorà la llum l'any 2021.

La Generalitat i l'Ajuntament aposten pel futur parc tecnològic a l'Illa de Rodes perquè siga seu del Districte Digital. El director General de Districte Digital de la Generalitat, que curiosament es diu Antonio Rodes, ha concretat que es treballarà en dos sentits. Per una banda, dins del Pla d'Atracció d'Empreses, s'oferirà els espais de l'Illa de Rodes a les empreses de base tecnològica que vulguen instal·lar-se, "perquè no totes se n'aniran al costat del mar". I per altra, s'oferiran diferents trobades i accions, perquè "passem dels espais físics als servicis". Així, Rodes explica que és com "una cerimònia de mercat, on les empreses puguen tindre contacte amb els clients, amb els professionals, i amb els inversors".

En definitiva, es tracta d'un canvi de model econòmic que pense en la digitalització i la tecnologia, i en Alcoi amb l'Illa de Rodes estarà molt present. "El model d'Alcoi és paradigmàtic en aquest sentit" diu Rodes, "exemple de com reinventar-se". En definitiva, Antonio Rodes diu que és com "posar-li el desfibril·lador a un teixit econòmic determinat i fer que reaccione". 

L'Alcalde d'Alcoi Toni Francés diu que el projecte final de l'Illa de Rodes vora la llum l'any 2021, i es convertirà en "un focus d'atracció d'empreses i talent". 

L'anunci s'ha fet en el transcurs del primer Congrés Big Data, que durant to el dia ha omplit l'IVAM CADA d'Alcoi. Hi han participat, entre altres, el ministre Pedro Duque i el president de la Generalitat Ximo Puig. D'ací poc ARAMULTIMÈDIA et portarà un complet vídeo amb informació del congrés BIG DATA.