El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

'Alcoi serà cultural o no serà', el manifest al qual s'han adherit més de 170 persones i entitats

Part del món de la cultura i ciutadans d'Alcoi s'han adherit a un manifest titulat 'Alcoi serà cultural o no serà'. Segons es pot llegir a un comunicat de premsa, "és un text que prové de les moltes converses mantingudes per veïnes i veïns d’Alcoi preocupades per la deriva que observem en la política cultural de la nostra ciutat".

El manifest, entre altres aspectes reivindica "una aposta real per la cultura com a element de cohesió social i de construcció de l’esperit crític i autònom de la ciutadania" i "un compromís clar i vinculant amb la cultura com a sector productiu i laboral".


Les persones i entitats indiquen que la cultura va "empobrint-se amb el pas del temps, especialment per les conseqüències de la gestió de la crisi de 2008 i ara la gravíssima situació social i sanitària de la Covid-19". El manifest conté objectius generals però "imprescindibles per a poder tindre un horitzó coherent cap on avançar en termes de política cultural". Asseguren que el fet de ser un nombre tan gran visibilitza "un problema amb la gestió de la cultura en Alcoi".


Ací podeu llegir el manifest complet, signat per més de 170 persones i entitats.