El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi serà la tercera ciutat de l'estat en disposar d'una guia turística en 360°

Vista panoràmica del Pont de Sant Jordi / Artvisual Producciones

Solament Zaragoza i Alacant han acollit a l'estat espanyol una iniciativa d'aquesta mena.

'Visit Alcoi 360º'. Així s'anomena el projecte turístic que està ultimant la productora alcoiana 'Artvisual Producciones' i que convertirà Alcoi en la tercera ciutat de l'estat en oferir un tour realista en 360°. L'aplicació, que es llançarà abans que finalitze 2019, compta amb més de 70 fotografies i tour virtuals geolocalitzats, els quals documenten els llocs més emblemàtics d'Alcoi, des d'edificis i patrimoni històric, fins a paratges naturals.

El projecte es troba encapçalat per Lucio Abad i Jorge Pastor, en el qual estan immersos des de 2013, quan la iniciativa fou seleccionada pel programa INMPULS 2013 de l'Ajuntament d'Alcoi. A pesar d'aquesta empenta inicial, Pastor reconeix que no han rebut cap altra ajuda de caràcter públic, tot i la bona acollida de les fotografies en 360° d'Alcoi que han pujat a Google Maps -ja superen el mig milió de visites-.

L'aplicació estarà disponible per a ordinador i dispositiu mòbils; a més s'està preparant una versió compatible amb ulleres de realitat virtual. 'Visit Alcoi 360°' permetrà fer recorreguts per emplaçaments com el Cementeri Municipal, el Salt, així com diferents ponts i esglésies de la ciutat. De fet, entre la llista dels seus treballs anteriors ja es troba un recorregut de 360° pel monestir del Sant Sepulcre d'Alcoi. Un altre d'aquests treballs correspon al tour virtual documental de l'església de Sant Jordi, projecte per al qual van treballar al servei de l'Associació de Sant Jordi.

Pastor reconeix que avui dia la captació de realitat en 360° és accessible a molta gent, gràcies als avanços dels dispositius mòbils. No obstant això, la tecnologia utilitzada per 'Visit Alcoi 360°' ha sigut desenvolupada per la NASA per a fotografiar la superfície de Mart, anomenada Fotografia Gigapan o Gigapixel, que permet una resolució "fora del normal". Pastor assegura que "la tècnica es basa el fotografiat de xicotetes zones de l'element per a posteriorment cosir-les i fer una macrofotografia d'una resolució d'altíssima, poden aplicar-se a l'art, la restauració, l'arquitectura, l'arqueologia...".

Al perfil en xarxes socials d'Artvisual Producciones ja es poden contemplar diferents emplaçaments alcoians captats en 360°, i que serveixen d'avançament a l'aplicació que la productora llançarà abans de finalitzar l'any.