El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi s'il·lumina de blau per a visibilitzar les persones amb autisme

Pont de Sant Jordi (dalt) i font al parc de la Zona Nord (baix) amb il·luminació blava / Facebook Obres i Serveis / Arxiu
  • La ciutadania també es pot adherir a la iniciativa il·luminant  terrasses i finestres.
  • Es proposa a més pujar una foto o vídeo a xarxes socials al costat de l'etiqueta #LIUB i #DiaMundialAutismo.

Amb ocasió del dia mundial de conscienciació sobre l'autisme, Alcoi il·lumina de blau aquest dijous a les 21 h el pont de Sant Jordi i les diferents fonts de la ciutat. Es tracta d'una proposta de Podem Alcoi, amb l'objectiu, enmig del confinament pel virus, "de fer visibles a les persones amb TEA, demanar més inclusió, empatia i estima que mai, i acabar amb els prejudicis".

Aquesta iniciativa ha nascut del moviment associatiu de l'autisme a Espanya, demanant que s'il·luminen terrasses i finestres com a mostra de la solidaritat ciutadana amb les persones amb trastorn de l'espectre de l'autisme (TEA). Per a visibilitzar aquesta iniciativa, es proposa a més pujar una foto o vídeo a xarxes socials al costat de l'etiqueta #LIUB i #DiaMundialAutismo, en el marc de la campanya internacional 'Light It Up Blue' (Il·lumina-ho de Blau).

Cal tenir en compte que el confinament provocat per la pandèmia afecta especialment les persones amb TEA i als seus entorns familiars i professionals. Per aquest motiu, els afectats per aquesta malaltia poden sortir al carrer durant el confinament, sempre que vagen acompanyats i disposen de prescripció d'un professional.