El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi s'involucra en l'operatiu d'emergències al Baix Segura

'Vehicle pick up' de doble cabina aportat per l'Ajuntament d'Alcoi.

Les precipitacions registrades durant els últims dies a la Vega Baixa, amb registres que han superat els 400 litres per metre quadrat en 48 hores en localitats com Oriola, "probablement són les més catastròfiques en 140 anys, des d'octubre de 1879".

La catàstrofe mediambiental que ha assotat la comarca de la Vega Baixa ha promogut la mobilització de diferents ciutats del territori valencià. Una d'aquestes localitats ha estat Alcoi, des d'on s'han aportat vehicles, efectius i ajuda logística per a pal·liar els efectes del desbordament del riu Segura.

L'Ajuntament d'Alcoi ha posat a la disposició dels consistoris de la Vega Baixa un 'vehicle pick up' de doble cabina, el qual ja està treballant a l'ajuntament de Dolores. Està previst que a aquest vehicle es puguen afegir dos 'vehicles cuba', un d'ells propietat d'FCC i un altre del contracte de neteja municipal. També es facilitarà la maquinària de neteja adequada per a aquests casos, i diverses dotacions d'ACIF es desplaçaran per a col·laborar.

Per part de Creu Roja Alcoi, s'han traslladat diferents efectius per a col·laborar en tasques de rescat i d'atenció als afectats. L'ajuda s'ha intensificat durant aquest cap de setmana, durant el qual han aportat material com ara llits plegables, mantes, productes d'higiene, vestuari... D'altra banda, tres bombers i un cap del parc intercomarcal de la Muntanya també han participat en l'operatiu d'emergències.

Aportació de Creu Roja Alcoi

El temporal més catastròfic en 140 anys

Les precipitacions registrades durant els últims dies a la Vega Baixa, amb precipitacions que han superat els 400 litres per metre quadrat en 48 hores en localitats com Oriola, a conseqüència de la DANA (depressió aïllada en nivells alts) "probablement són les més catastròfiques en 140 anys, des d'octubre de 1879", segons va informar l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), que va assenyalar que "és un dels grans episodis històrics dels quals, amb certa recurrència, però sense una periodicitat fixa, han assolat la comarca".

El riu Segura ha patit desbordaments en municipis de la Vega Baixa i ha inundat urbanitzacions i algunes zones dels nuclis urbans a Orihuela, Dolores, Catral, Rojales, Almoradi, San Isidro, Daya Nueva i Daya Vieja, segons van informar des d'Emergències de la Generalitat.

Camió del parc intercomarcal de la Muntanya col·laborant en l'operatiu