El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi s'ofereix perquè s'implanten ací empreses d'Inversions Prioritàries

El conseller d'economia sostenible Rafa Climent, i l'alcalde d'Alcoi Toni Francés, han signat el conveni pel qual Alcoi s'adhereix a la Llei d'Atracció d'Inversions Prioritàries.
 

La Generalitat compta amb una llei que acurta a la meitat els tràmits administratius per a empreses considerades d'inversió prioritària i que vulguen instal·lar-se a territori valencià. Alcoi s'ha adherit per a ser una de les possibles destinacions empresarials. De fet, ja hi ha una empresa que ha utilitzat esta via per a instal·lar-se en el polígon del Clérigo.

L'Ajuntament d'Alcoi ha acollit este 23 de maig la firma del conveni entre la conselleria d'economia sostenible i l'ajuntament d'Alcoi per a l'adhesió de la ciutat a la Llei d'Atracció d'Inversions Prioritàries. Es tracta d'una llei valenciana que acurta fins a la meitat els tràmits administratius per a determinades empreses que vulguen instal·lar-se en territori valencià. Per a ser considerades Inversió Prioritària han de complir certs requisits, com ser una inversió sostenible, amb cert nivell d'innovació i digitalització, i per obligació ha de complir almenys un dels dos següents criteris: donar ocupació almenys a 10 persones o fer una inversió mínima de 600.000 euros.

"Al punt d'atracció d'inversió ens venen barbaritats d'empreses que tenen ganes d'implantar-se en el territori valencià", explica el conseller Rafa Climent en el vídeo, "i podem dir les possibilitats que té en Alcoi, i posem en contacte immediatament a l'Ajuntament amb l'inversor".

L'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que ja hi ha una empresa, dedicada al tractament de materials, que vol instal·lar-se en el polígon del Clérigo i podria optar per esta via d'inversió prioritària.