El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi sol·licita que es 'peatonalitze' el Centre de la ciutat

Avinguda País Valencià

Des del punt de vista pressupostari la substitució de l'il•luminació urbana és la més ambiciosa de les propostes, amb una inversió prevista de 100.000 €.

En total s'han enregistrat uns 1.400 vots, el 60% dels quals s'ha efectuat on-line i la resta de manera presencial.

 

Fer un estudi que determine si és viable tancar el Centre d'Alcoi al trànsit per convertir-lo en una zona per a vianants, siga temporalment o estacional. Aquesta ha sigut una de les 11 propostes escollides dins de la campanya de pressupostos participatius de 2019, per a la posada en marxa de les quals es contempla una inversió de 400.000 €.

Des del punt de vista pressupostari la substitució de l'il•luminació urbana és la més ambiciosa de les propostes, amb una inversió prevista de 100.000 €. Dins d'aquest mateix apartat, el d'inversió, destaquen altres projectes de caràcter mediambiental, com l'adequació de les pistes forestals i l'àrea recreativa de la Font del Quinzet; disposar més zones d'ombra als parcs municipals; i repoblar el carrer Doña Amalia amb arbres autòctons. Sumades també al condicionament dels accessos de la ciutat, i a la instal·lació de plaques solars a les instal•lacions municipals, totes aquestes 6 propostes sumen una inversió de 320.000 €.

Dins de les propostes de despesa corrent s'ha escollit l'elaboració de campanyes de conscienciació per a la cura del mobiliari urbà i de la qualitat de l'aigua potable d'Alcoi; un estudi de reutilització de biomassa per a combustible; i la possibilitat que Alcoi aculla una fira gastronòmica. Totes elles, en companyia de l'estudi de 'peatonalització' del Centre, sumen els restants 80.000 €.

La regidora de Democràcia Participativa, María Baca, valora els resultats de la següent manera: "Els nombrosos vots a projectes molt relacionats amb el medi ambient ens demostren que hi ha una preocupació que van en augment relacionada amb el futur de la ciutat, que passa per l'eficiència i la sostenibilitat. Açò ens alegra i motiva per continuar treballant junt amb la ciutadania".

Les votacions

En total s'han enregistrat uns 1.400 vots -xifra similar a la de l'any passat- el 60% dels quals s'ha efectuat on-line, i la resta de manera presencial. Respecte a la competició entre centres educatius de la ciutat, s'han comptabilitzat un total de 121 vots, resultant guanyador el CIP FP Batoi.