El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi sol·licitarà millores en la connexió amb Benidorm i en l'accés a l'Hospital Verge dels Lliris

Ple municipal celebrat aquest 29 d'octubre, on ha sigut aprovada la moció dels populars

UNEIX és el document estratègic elaborat per la Generalitat que defineix les principals línies estratègiques d'actuació a seguir en matèria de mobilitat, infraestructures i transport fins a 2030.

Després de la moció del Partit Popular aprovada en sessió plenaria, l'Ajuntament sol·licitarà que s'incloguen en el document estratègic UNEIX dues infraestructures en matèria de mobilitat: la millora de la CV-70 que uneix Alcoi amb Benidorm, i la nova connexió de l'A-7 entre el Centre d'Alcoi i l'Hospital Verge dels Lliris.

La moció es va tirar endavant amb el vot favorable de Ciutadans i Partit Socialista; un suport el d'aquest últim condicionat a la retirada d'un dels punts, concretament el de la millora de la línia ferroviària Alcoi – Xàtiva, per no ser considerat de competència municipal.

El portaveu dels populars, recorda que el resultat de la moció farà que l'Ajuntament inste a la Conselleria d'Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè incloga les dos infraestructures en el document UNEIX, amb la seua corresponent quantificació econòmica i calendari d'actuació.

Infraestructures sol·licitades

La primera d'aquestes peticions té a veure amb la millora de la CV-70 que uneix Alcoi per Confrides amb Benidorm. Es demanen dos carrils amplis, un per a cada direcció; l'eliminació de corbes; i un túnel que evite un port de muntanya prop de Confrides. Açò acurtaria el temps del recorregut i augmentaria la seguretat, segons els populars.

D'altra banda es demana una nova connexió de l'A-7 entre el Centre d'Alcoi i l'Hospital Comarcal Verge dels Lliris, una actuació que permetria crear un accés ràpid a l'Hospital pel pont de Francisco Aura.