El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi substituirà vora 800 lluminàries a led i s’estalviarà 189.000 euros

Plenari / Ajuntament d'Alcoi

La decisió ha sigut aprovada al plenari municipal.

Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alcoi, la rendibilitat de la inversió arribarà a partir del cinqué any. 

L’Ajuntament d’Alcoi s’adherirà a un programa de l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), un organisme adscrit al Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic. L’objectiu és substituir 786 lluminàries i suposarà un estalvi anual de 188.984,33 euros. Segons un comunicat de l’Ajuntament d’Alcoi, la rendibilitat de la inversió arribarà a partir del cinqué any.

La decisió ha sigut aprovada al plenari municipal. El préstec és a 10 anys amb un any de carència d'un any, és a dir, durant el primer any no s'ha de pagar res i permetrà la substitució de lluminàries a led amb telegestió, amb un paquet lumínic superior per a aquelles lluminàries que coincideixen amb passos de vianants, de manera que es millore la visibilitat.

A l'hora de calcular l'estalvi, s'ha valorat les hores d'integració que es necessitaran per a poder les lluminàries adaptar el seu flux amb dependència de les càrregues de la via que indiquen els reguladors que s'han instal·lat recentment. També s'ha tingut en compte l'estalvi en manteniment que suposarà. Així mateix, cal ressaltar que les temperatures de color de les lluminàries no superaran els 2300K, tal com exigeix l'IDAE, i les normatives que s'estan desenvolupant, per temes de contaminació lumínica.

Segons el regidor d’Obres i Serveis, Jordi Martínez, “aquesta inversió suposarà un estalvi anual de prop de 200.000 euros per a l'Ajuntament. Però no sols això, a més de reduir dràsticament el consum d'energia durant l'any, invertir en LED té un impacte encara major que la rendibilitat de la inversió, també és bo per al medi ambient, perquè suposa també un estalvi en les emissions de diòxid de carboni que es generaran, i per tant un pas més per a complir amb un dels nostres objectius principals que és reduir totes aquestes emissions per a tindre una ciutat més sostenible”.