El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi suma 100.000 metres quadrats més de sol industrial edificat amb el desbloqueig del polígon El Clérigo

Part del polígon de El Clérigo, que en els pròxims mesos podria revitalitzar-se
La zona actualment està descuidada i plena de brossa. Aquesta actuació permetrà, no sols activar la indústria sinó adequar una sèrie de carrers ara tallats al trànsit

Un polígon oblidat en la ment de tots però que ara torna i amb força. Són 172.000 metres quadrats dels quals 100.000 són edificables, i molt ben connectats amb l'eixida sud d'Alcoi. L'Ajuntament ha aprovat un nou projecte que ara està en mans de conselleria a espera de l'aprovació definitiva. Així, enguany la UTE d'empreses alcoianes interessades en el polígon podrà començar les obres de neteja i adequació (a hores d'ara la zona està plena de brossa i carrers tallats) i oferir els terrenys a empreses interessades. Des del consistori alcoià asseguren que ja hi ha demanda per al nou sol industrial.

Alcoi sumarà enguany més sol industrial a la ciutat gràcies al nou polígon El Clérigo, un projecte paralitzat des de fa més de 15 anys per problemes legals, però que ara torna a vore la llum per la demanda d'empreses que volen instal·lar-se allí.

Es tracta d'una iniciativa privada d'una UTE (Unió Temporal d'Empreses) formada per empreses alcoianes que volen potenciar industrialment la ciutat. El projecte va iniciar-se fa molts anys, en concret 16, però no va tirar endavant perquè el disseny presentat no corresponia amb els plànols del polígon. Ha estat molts anys paralitzat, però a finals del 2017 l'Ajuntament ha aprovat en plenari municipal un nou projecte que s'ajusta al terreny. El projecte ara està en conselleria perquè done el vistiplau definitiu i atorgue llicència, i així la UTE interessada pot començar amb els treballs.

Es tracta d'una ampla zona de 172.000 metres quadrats, dels quals 100.000 són edificables. Està a esquena del polígon Santiago Payá i connecta amb el polígon de la Beniata. Els carrers estan construïts, tot i que falta l'última capa d'asfalt; també té fanals, però falta fer tota la instal·lació elèctrica. A hores d'ara es tracta d'un grup de carrers tallats al trànsit i on la vegetació i l'acumulació de brossa, com si foren abocadors il·legals, han envaït la zona. Però una vegada es tinga la llicència i la UTE encarregada comence les obres, l'àrea se sumarà al terreny industrial de la ciutat.

Des de l'UTE encarregada de gestionar el nou polígon encara no poden oferir informació sobre la demanda o terminis previstos de les obres, però des del consistori asseguren que ja hi ha empreses interessades a instal·lar-se. Per això es tracta d'un projecte important per al govern municipal, des d'on destaquen que "després de 20 anys es torna a crear sòl industrial a la ciutat, ja que l'últim polígon aprovat va ser en 1997 per un govern socialista". A més a més, l'alcalde d'Alcoi Toni Francés assegura que "invertim per a què el sòl que tenim siga de millor qualitat, essent el municipi valencià que més diners ha invertit en millora de polígons industrials de tota la Comunitat Valenciana", fent referència als 3 milions d'euros amb ajudes de l'IVACE que s'han invertit en la ciutat en la millora dels polígons.