El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi suma un mort amb coronavirus i les comarques quasi un centenar de nous casos

La Generalitat ha decretat un tancament perimetral de la comunitat i restriccions a Muro i Ibi

Segons l'actualització de xifres oficials oferida per Sanitat aquest 30 d'octubre, el departament de Salut d'Alcoi compta amb 1.304 casos positius des de l'inici de la pandèmia, 315 detectats en els últims quinze dies. Sumem una nova mort i ja hem perdut 123 persones enguany amb coronavirus.

Nou increment important de casos, tot i que en aquesta ocasió no superem el centenar. Muro i Ibi són, de moment, els dos únics municipis de les comarques que superen eixa barrera de 250 casos acumulats per cada 100.000 habitants. I tenim el primer brot educatiu, a Onil, amb 3 casos. Malauradament, també sumem una nova mort, que pertany a Alcoi.

Com saben, la Generalitat ha establit mesures en diferents municipis valencians on la pandèmia mostra transmissió generalitzada, i en les nostres comarques afecta Muro i Ibi. En l'actualització de dades oferida aquest mateix 30 d'octubre per conselleria, Muro suma 8 nous casos, i té 39 casos detectats en l'última quinzena. Ibi suma 21 nous casos i té 64 detectats recentment. Acord amb la població que té cada municipi, són xifres elevades perquè superen els 250 casos per cada 100.000 habitants detectats en els últims 14 dies. En el cas de Muro, aquesta xifra és de 419 casos, molt elevada.

Alcoi suma en aquesta actualització 48 nous casos, i són 154 els detectats en l'última quinzena. Malgrat l'elevat nombre de casos detectats, Alcoi es manté en risc mitjà amb 114 casos per cada 100.000 habitants (sempre segons els indicadors facilitats pel Ministeri que vam detallar ací). Banyeres suma 8 casos, Castalla 5, Onil 2 i l'Alqueria d'Asnar 1. Benilloba suma 3 nous casos, però es preveuen més en la pròxima actualització perquè Sanitat ha referit en data 29 d'octubre un brot de 7 casos d'origen social en aquest municipi. I en la mateixa data s'informa del primer brot educatiu de les comarques, a Onil, amb 3 casos d'un mateix centre.

En total, en aquesta nova actualització, les comarques sumen 95 nous casos de coronavirus. Pel que fa a la resta de la província, Elda i Oriola superen els 330 contagis en aquesta actualització; i Alacant, Elx i Crevillent més de 150. Tan sols la Marina Baixa manté un increment reduït, amb 50 nous casos, i Dénia, que tampoc supera el centenar. 

L'increment de casos també suposa un increment de l'ocupació a l'Hospital, on ja s'ha habilitat una segona planta. I a la residència de majors d'Oliver s'han tornat a suspendre les visites de familiars, tal com confirmen des del DomusVi, "per l'elevada incidència i increment de casos en l'àrea d'Alcoi", tot i que no concreten si s'han detectat positius dins la residència. 

En aquesta nova actualització lamentem una mort, que pertany a Alcoi, amb 82 morts. És la cinquena en l'últim mes a les comarques, on hem perdut des de l'inici de la pandèmia 123 persones.