El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi també amplia terrasses i estudia fer zones per a vianants

Els tècnics estudien el cas de cada establiment que ha demanat ampliació. També es valora fer per a vianants alguns carrers de la ciutat. 

Si passem de fase com tots esperem el pròxim 11 de maig, començarà l'activitat en bars, cafeteries i pubs però tan sols a l'exterior i amb la limitació del 50 per cent de capacitat a les terrasses. Els municipis estan plantejant-se ampliar l'espai de les terrasses dels bars de manera gratuïta, i així que eixe 50 per cent supose també més taules i cadires sense incomplir les mesures de distanciament. Cocentaina ja ha anunciat que seran flexibles, com ho fan en festes; i també Alcoi diu que els tècnics estudien cada cas concret dels establiments que han demanat ampliació per tal de poder ampliar però sense generar molèsties als vianants. L'ampliació no suposarà cap despesa per als establiments, i recordem que Alcoi també ha eliminat la taxa de terrasses per al 2020.

També estudien fer per a vianants algunes zones o carrers de la ciutat "per tal de minimitzar les molèsties i al mateix temps ampliar les zones per poder passejar". Això sí, es mantindran els horaris de terrasses i no s'ampliaran, com sí que s'ha fet en Cocentaina.

Lorena Zamorano, regidora d'urbanisme, diu que "ara més que mai hem d'anar de la mà dels nostres comerços i establiments hostalers, no només l'ajuntament, tota la ciutadania, perquè entre tots i tots junts és l'única manera d'eixir d'aquesta crisi provocada per la Covid19. Sabem que aquesta mesura potser causa molèsties a algunes persones, però hem de ser conscients que es tracta de solucions per ajudar i donar suport als hostalers de la nostra ciutat, que porten vora dos mesos amb les persianes baixades i hem de tindre aquestes consideracions per fer força entre tots".