El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tanca la programació de la Fira Modernista amb vora 50 entitats col·laboradores

Participants de la Fira Modernista de 2018.

La regidora de Turisme, Lorena Zamorano, es marca com a objectiu a llarg termini aconseguir la Declaració de festes d'interés turístic de la Comunitat Valenciana.

Consulta l'agenda amb totes les activitats previstes per a la Fira Modernista d'Alcoi 2019.

 

Després d'una intensa campanya informativa estival al voltant de la Fira Modernista, Alcoi ha tancat ja una completa programació per a la setmana del 16 al 23 de setembre que inclou la participació de 48 entitats entre organitzadors i col·laboradors. Una de les últimes novetats que s'ha donat a conéixer serà la participació del periodista de la Cadena SER, Aimar Bretos, com a encarregat de llegir el pregó.

La figura central de la Fira d'enguany serà Donya Amàlia, figura destacada de la comunitat educativa alcoiana a finals del segle XIX i principis del XX. L'actriu alcoiana Pepa Puchades serà encarregada de personificar a Donya Amàlia, la qual serà objecte de diferents activitats que es duran a terme al llarg de la setmana. Moltes d'elles es concentraran en l'immoble on la mestra va fundar la seua escola, ubicat al carrer Ambaixador Irles, i on actualment disposa Càritas Alcoi de les seues dependències.

En l'última planta de l'edifici s'instal·larà una exposició dedicada a la seua figura, per a la qual ha col·laborat el CAEHA. Està previst que s'organitzen diferents visites per a escolars així com per a la resta de públic al llarg de la setmana. Un dels moments àlgids de l'homenatge a Donya Amàlia serà el divendres 21, quan la corporació municipal es dirigisca a la casa de Donya Amàlia per a convidarlá com a amfitriona a la fira i descobrir una placa commemorativa en honor a la seua figura.

Davant la gran quantitat d'activitats programades per a la setmana, L'Ajuntament d'Alcoi ha editat una agenda on s'inclou tota la informació referent a la Fira. El document es pot consultar en format digital o arreplegar en paper a les instal·lacions de la Tourist Info. També s'ha imprés un fullet de mà amb un mapa de la ciutat pensat per a orientar als turistes.

La principal artífex de la fira és la regidora de Turisme, Lorena Zamorano, qui apunta a la dinamització de la ciutat com a eix vertebrador de la Fira Modernista. Respecte al futur de la iniciativa, ha assegurat en roda de premsa que farà tot el possible per incrementar la notorietat de la Fira any rere any, intentant posar-la a l'altura d'altres esdeveniments de la ciutat, i amb la Declaració de festes d'interés turístic de la Comunitat Valenciana en el seu full de ruta per al futur.

La regidora de Turisme soste l'agenda de la Fira Modernista 2019