El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi té l'acta notarial del 1520 que relata el miracle de la Mareta. Ara Cocentaina vol recuperar-la

Reunió entre representants contestans i alcoians / Ajuntament d'Alcoi
"La importància que té aquest document per als socarrats és màxima”, segons Marcela Richart, regidora de Patrimoni

L'Ajuntament de Cocentaina i la Pia Unió treballen "de forma intensa i coordinada" per recuperar l'acta notarial del 19 d’abril de 1520 que recull el relat del miracle de la patrona contestana: la Mare de Déu del Miracle. El que succeïx és que aquest document està en possessió d'Alcoi. Mireia Estepa, alcaldessa de Cocentaina, recorda com va sentir “una alegria immensa quan l'alcalde d'Alcoi em va comunicar que s'havia recuperat el protocol on està explicat amb tot detall el miracle de les llàgrimes de sang de la Mareta".

La Pia Unió i l’alcaldessa de Cocentaina i la regidora de Patrimoni es van reunir amb l'alcalde d'Alcoi, el regidor de Patrimoni i el tècnic de l'àrea competent per a poder veure de primera mà aquest protocol notarial datat del segle XVI. Des d'aquell primer contacte ja es començà a pensar en la possibilitat de poder tindre'l a Cocentaina de forma temporal per tal que els socarrats puguen conèixer el document oficial que descriu amb tot detall i en valencià aquest fet històric.

Mireia Estepa i la regidora de Patrimoni, Marcela Richart, estan "lluitant" per a aconseguir la cessió temporal del protocol per a la celebració del 500é aniversari del prodigi de les llàgrimes de la Mare de Déu. Richart indica que "la importància que té aquest document per als socarrats és màxima”.

Digitalització del document

Al mateix temps, segons apunta el consistori contestà, s'està treballant en la digitalització del document i l'elaboració de còpies facsímils que puguen estar sempre en Cocentaina.

A més, s'està negociant un compromís ferm de col·laboració entre els ajuntaments d'Alcoi i Cocentaina que garantisca la cessió temporal o fins i tot permanent, de l'acta notarial, sempre amb total independència dels grups polítics que governen en cada localitat en un determinat moment.