El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tenyirà les fonts de verd pel Dia Internacional de l'Asperger

Exemple de picotgrames als passos de vianants.

El 18 de febrer se celebra el Dia Internacional de l'Asperger. L'Associació TEAS oferirà informació i xarrades per donar visibilitat a les persones amb síndrome Asperger.

I pròximament es pintaran pictogrames en alguns passos de vianants amb símbols clars que faciliten l'enteniment, integració i accessibilitat.

L'Associació TEAS, de famílies amb algun membre amb trastorn d'espectre autista, ha preparat una sèrie d'accions per a celebrar el Dia Internacional de l'Asperger. Estan acudint a centres escolars que ho sol·liciten, com Cotes Baixes a Alcoi o San Juan Bosco a Cocentaina, per a oferir xarrades informatives a escolars, pares i professors. I el dissabte 15 de febrer instal·laran una taula informativa al carrer Alzamora on al llarg de tot el dia resoldran dubtes i atendran veïns.

Per al dia en qüestió, el 18 de febrer, les fonts d'Alcoi s'enllumenaran de verd, el color que identifica l'autisme. I per a més endavant es treballa per a pintar els passos de vianants amb pictogrames homologats d'informació a persones autistes. És un sistema que ja han adaptat alguns municipis, com el Pinós ací a la província, i on es pinten pictogrames clars amb les paraules 'para', 'mira', o 'creua'. La regidora de Benestar Social Aranza de Gracia explica que treballen amb l'associació TEAS per determinar quins passos de vianants es pintaran, segurament els més propers a centres escolars.

Vicent Català i Aranza de Gracia

L'associació TEAS atén 88 famílies de les nostres comarques, tot i que afectats són més perquè hi ha molts que no estan diagnosticats. El president de l'associació, Vicent Català diu que l'estadística marca que hi ha 16 afectats per cada 10.000 persones.