El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, tercera ciutat espanyola en formar part de la ruta europea d'Art Nouveau

Assemblea general, este dijous 2 de juny

Ja formen part Barcelona i Terrassa, i en l'última assemblea general de l'entitat s'ha aprovat l'adhesió de nous municipis europeus, entre ells Alcoi.

Es tracta del Réseau Art Nouveau Network, un grup de ciutats europees que volen promoure rutes d'art modernista, i reconeguda com a Ruta Cultural del Consell d'Europa. Formen part un grapat de municipis, com es pot vore en la seua web oficial, però en l'última assemblea celebrada este dijous 2 de juny s'ha acceptat la incorporació de nous membres, entre ells Alcoi, que passa a ser la tercera ciutat que forma part de la ruta, després de Barcelona i Terrassa.

L'assemblea general s'ha celebrat a Nancy, França, i on han acudit l'alcalde Toni Francés, la regidora Lorena Zamorano, i la tècnica de turisme Paola Pons. Des de l'Ajuntament se senten molt satisfets per la incorporació, i recorden que també formen part des de l'any 2007 de la Ruta europea del Modernisme, impulsada per Catalunya però en este cas no homologada en l'àmbit europeu.

"És un orgull que Alcoi forme part d'aquesta entitat compartint colze a colze projectes amb grans ciutats referents mundials del modernisme com Barcelona, Brussel·les o Viena. L'ingrés no ha sigut fàcil, portem treballant en la candidatura des de fa anys amb el suport de la Universitat d'Alacant i l'assessorament de l'arquitecte alcoià Sr. Jorge Doménech Romá, als qui agraïsc l'ajuda perquè van fer que la nostra presentació fora la més aplaudida i el nostre destí el gran descobriment de la jornada per a tots. Hem fet un altre pas molt gran per a visibilitzar Alcoi en el mapa mundi i ho fem perquè podem, perquè tenim, perquè aspirem i perquè treballem i pensem sempre en gran", diu la regidora Lorena Zamorano.

Alcoi també formen part des de 2012 de la ruta europea de cementeris significatius, de la que, recordeu, se celebra estos dies la Setmana Europea amb visites guiades al cementeri de Sant Antoni Abad.