El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà carril bici en l'Alameda

L'Alameda de Camilo Sesto

Comunicat de Guanyar Alcoi sobre les seues propostes de mobilitat. Una d'elles passa per l'habilitació d'un carril bici en la part baixa de Santa Rosa i Eixample.

Així s'ha sabut en el plenari, arran un prec de Guanyar Alcoi. La hipòtesi de l'Ajuntament és reorganitzar l'espai i també guanyar vora 300 places d'aparcament. 

Guanyar Alcoi es congratula que Alcoi tinga previst ampliar la xarxa de carrils bici, amb un nou eix entre Alçamora, l'Alameda i Joan Gil Albert. És una de les propostes que han fet a la nova ordenança de trànsit, i que ha sigut aprovada en el plenari pel govern municipal. Tot i això, el regidor Jordi Martínez ha dit en el plenari que el projecte no es concretarà fins a passar la pandèmia, i des del consistori calculen que amb els canvis es podrien guanyar vora 300 aparcaments al carrer.

Des de Guanyar Alcoi han fet més propostes sobre mobilitat, com ara l'ampliació de pàrquings per a bicicletes. A continuació, la nota íntegra on fan un resum de totes les seues recents aportacions sobre mobilitat.

 

 

Alcoi tindrà un carril bici en l'eix Alçamora-Alameda-Joan Gil-Albert a proposta de Guanyar

La plataforma ciutadana va presentar al passat plenari una sèrie de propostes per a afavorir el transport en bicicleta i mobilitats alternatives. Les propostes d'aprofitar el carril bus que va des d'Els Alçamora a Joan Gil-Albert passant per l'Alameda per a instal·lar un carril bici i l'augment de llocs per a aparcar bicicletes a la ciutat van ser acceptades pel govern i es faran realitat. La implantació d'un servei públic de bicicletes elèctriques va ser desestimada per no considerar-la necessària.

Des de Guanyar Alcoi s'han presentat diverses idees al llarg dels anys per a afavorir canvis en la mobilitat urbana cap a una mobilitat més sostenible. És el cas de les recents propostes presentades a la nova ordenança de trànsit amb l'objectiu de pacificar les voreres fent que els patinets i bicicletes no circulen per estes o la sol·licitud d'ajudes a l'adquisició de bicicletes elèctriques i kits de conversió que el govern va acceptar i va anunciar que faria efectiva enguany.

En esta ocasió Guanyar Alcoi va proposar diverses mesures per a afavorir els desplaçaments en bicicleta o patinet. Una d'elles era augmentar la xarxa de vies segures habilitant un carril bici que creue la ciutat per la zona baixa dels barris de Santa Rosa, Eixample i Zona Nord i completant la xarxa amb ciclo vies o carrers amb velocitat reduïda i preferència per a bicicletes. Tal com explica el regidor Pablo González "hem observat que sí que se li dóna ús a l'eix per a ciclistes i vianants que recorre la zona alta dels barris de la Zona Nord, l'Eixample i Santa Rosa però creiem que és necessari habilitar vies segures per a les mobilitats alternatives en l'eix que creua Alcoi per l'Alameda perquè pot ajudar a augmentar molt els desplaçaments en bicicleta o patinet"

La plataforma ciutadana també proposava que s'augmentara el nombre d'aparcabicis a diverses zones de la ciutat, prioritzant primer els llocs estratègics com parcs, centres educatius i culturals, mercats i que a la resta de la ciutat s'instal·len valorant l'afluència de gent i mirant de reduir les distàncies entre aparcabicicletes perquè com diu González "no podem pretendre que la ciutadania es moga per la ciutat en bicicleta si allà on va no té on aparcar-les. Cal instal·lar més aparcabicis, sempre mirant de no llevar espai als vianants a les voreres, clar."

Des del govern es van acceptar estes demandes i es va anunciar que s'implantarà un carril bici en tot l'eix Alçamora-Alameda-Joan Gil Albert aprofitant en part l'espai del carril bus, que també se senyalitzaran diverses ciclovies per completar la xarxa i que s'instal·laran nous aparcabicis per la ciutat.

A més, des de Guanyar Alcoi es proposava que es valorara la implantació d'un servei de bicicletes elèctriques públiques, tal com s'està fent a altres poblacions del País Valencià però per part del govern del PSOE no es va considerar convenient. "Nosaltres creiem que era molt interessant fer que amb esta opció qualsevol ciutadà poguera fer ús puntualment de bicicletes elèctriques per moure's per Alcoi sense necessitat d'adquirir-ne una però de moment el PSOE no ho considera necessari." A González li agradaria "que a Alcoi ens plantejarem poder donar este servei però de moment no podrà ser. Esperem que a altres ciutats com Ontinyent, on ja s'està implantant, este servei siga un èxit i que puguem seguir després nosaltres l'exemple."

Des de la plataforma es congratulen perquè les seues idees siguen escoltades pel govern i vagen a ser portades a terme. "Ens alegrem que propostes nostres com l'augment de carrils bici i d'aparcabicis siguen escoltades perquè n'estem segur que milloraran la vida de les alcoianes i alcoians" conclou el regidor.