El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà més fàcil cobrar les multes dels vehicles de fora de la ciutat

Imatge d'arxiu de l'Ajuntament d'Alcoi

En l'ordenança també s'especifica que en tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 Km/h.

A banda de la regulació dels patinets, vehicles de mobilitat personal o bicicletes, la nova ordenança de mobilitat també aporta un nou sistema per al pagament de les multes. Segons l'Ajuntament seran gestionades pel SUMA i "beneficiarà la ciutadania", ja que definirà perfectament cada situació "sense deixar-la a criteri de l'Agent de Policia". Amb aquest nou sistema de multes, des del consistori indiquen que "eliminarà els problemes que existeixen actualment per a cobrar les multes als vehicles registrats fora de la ciutat, que eren sancionats però en la majoria dels casos no pagaven".

Com ja vam avançar a ARAMULTIMÈDIA, la nova ordenança de circulació determinarà que, en la majoria dels casos, bicicletes, patinets i vehicles de mobilitat personal han de circular pels carrils bici sempre que existisquen, en cas de no haver-hi, la circulació s'haurà de realitzar per la calçada. En altre punt de l'ordenança s'informa que quan entre en vigor el document en tots els carrers en el qual hi haja un únic carril per sentit de la marxa, el màxim permés passarà a ser de 30 Km/h. Es tracta d'una mesura que reduirà la velocitat en el 60% dels carrers d'Alcoi. En la resta se seguirà, com a norma general, els 50 Km/h.

Gestió de multes
S'ha arribat a un acord amb el SUMA per a la gestió de les multes. Segons indiquen des de l'Ajuntament ,fins al moment moltes de les decisions deixaven a criteri de la Policia la gravetat de la sanció, ara el document treballat per part dels tècnics, defineix clarament totes les sancions, indicant que és lleu, greu o molt greu. Amb el nou sistema es realitzarà també una foto de la infracció. Tot això possibilitarà d'una banda que siga més fàcil realitzar un recurs, ja que es basarà en una norma concreta i molt especificada, a més la foto servirà com a prova.


D'altra banda, facilitarà el pagament no sols a les persones d'Alcoi sinó a les de la resta del territori perquè es realitza a través de SUMA. Finalment cal indicar sobre aquest tema una cosa molt important i és que eliminarà els problemes que existeixen actualment per a cobrar les multes als vehicles registrats fora de la ciutat, que eren sancionats però en la majoria dels casos no pagaven. Amb aquesta nova gestió es passa a treballar del cens local de vehicles a la base nacional que posseeix el SUMA, ja que treballa amb la base de dades de la Guàrdia Civil, per tant es podran notificar les sancions a qualsevol vehicle, no sols als d'Alcoi.

Raül Llopis, regidor de Seguretat, sosté que “es tracta d'una ordenança molt garantista amb la ciutadania, tenim un document per a totes les persones i que totes hauran de conéixer pel que realitzarem les campanyes i accions necessàries perquè així siga. Amb aquest sistema veiem una vegada més com tenim aplicacions de smart city és a dir, aplicar la tecnologia per a facilitar la vida a la ciutadania. Gràcies al nou sistema serà molt més fàcil recórrer una multa perquè hi haurà una foto en la qual es podrà comprovar si existeix la infracció o no, ara ja no es deixarà res al criteri personal, tot està especificat”.