El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà sis desfibril·ladors en llocs públics i vehicles de la Policia Local

Formació en desfibril.ladors / AM
David Lerma destaca que "la inversió en seguretat mai és una despesa"

Des de l'Ajuntament i la Policia Local volen crear consciència de la importància d'aquests aparells. El Poliesportiu Francisco Laporta, el Complex Esportiu Eduardo Latorre i l'Ajuntament seran llocs on es col·loquen tres dels sis desfibril·ladors que tindrà Alcoi. Els altres tres estaran repartits en alguns vehicles patrulla de la Policia Local

El Poliesportiu Francisco Laporta, el Complex Esportiu Eduardo Latorre i l'Ajuntament seran llocs on es col·loquen tres dels sis desfibril·ladors que tindrà Alcoi. Els altres tres estaran repartits en alguns vehicles de la Policia Local. Així ho ha estacat el regidor de Seguretat, Raül Llopis. En el futur, s'adquiriran més desfibril·ladors.

Des de l'Ajuntament i la Policia Local volen crear consciència de la importància d'aquests aparells. David Lerma, l'Intendent Cap de la Policia Local, destaca que "no són aparells massa complicats, però que pot donar una resposta vital en el moment d'un infart". Lerma també apunta que "la inversió en seguretat mai és una despesa". El Cap de seguretat de l'Ajuntament, Juan Carlos Terol, indica que "policia, conserges, socorristes i més personal tindran una formació de 4 hores per saber utilitzar-los i en primers auxilis".

La iniciativa sorgeix d'un prec de Guanyar Alcoi, aprovat ara fa un any en el plenari. La seua portaveu Estefania Blanes diu que "ens alegrem de la nostra utilitat des de l'oposició per canalitzar propostes ciutadanes i portar-les a la institució per tal de fer d'Alcoi una millor ciutat". Això si, demanen ara que es faça una "campanya promocional i informativa per tal de promoure entre les empreses i la ciutadania en general la importància d'adquirir desfibril·ladors i instal·lar-los a espais públics o centres privats".