El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un decàleg per a combatre la LGTBIfòbia a l'esport

Un partit de futbol a Alcoi
  • L'Ajuntament impulsarà una campanya informativa sobre la visibilitat de les persones LGTBI en l'esport

El regidor d'esports, Miguel Juan Reig, ha informat que Alcoi disposarà d'un decàleg per a saber com actuar davant d'actituds LGTBIfòbiques en esdeveniments esportius, com ara partits de futbol.

L'anunci s'ha fet durant la celebració del plenari d'aquest divendres, després d'una moció impulsada pel col·lectiu alcoià 'Ponts d'Igualtat', i que ha comptat amb el suport de tota la cambra a excepció de Vox. D'acord amb el text presentat, també s'hauria d'impulsar una campanya informativa sobre la visibilitat de les persones LGTBI en l'esport, així com la LGTBIFobia en aquest àmbit. Mesures que també van adreçades a les persones transsexuals, i per a les quals es demana un protocol que determine les condicions a l'hora d'inscriure's en una disciplina esportiva masculina o femenina, respectant la seua identitat de gènere.

El regidor ha fet constar que "es posarà en coneixement del col·lectiu d'àrbitres locals totes les mesures preses", així com a altres institucions (govern autonòmic, federacions esportives...), ja que també són òrgans competents en l'organització d'esdeveniments esportius a la nostra ciutat.