El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un espai al CCJ dins del programa ‘Aula Mentor’

CCJ / Ajuntament

Una vegada s'inscriguen a aulamentor.es podran resoldre els seus dubtes al CCJ 

El programa ‘Aula Mentor’ del Ministeri d’Educació tindrà el seu espai al Centre Cervantes Jove (CCJ). L’Ajuntament rep una subvenció de 4.000 euros per a posar en marxa l'oficina.

Cal destacar que aquest programa està dirigit a majors de 18 anys que poden accedir a 170 cursos en línia. El Ministeri d'Educació i Formació Professional ha aprovat la sol·licitud de l'Ajuntament d'Alcoi per a formar part del programa Aula Mentor, que ofereix formació ‘online’ no reglada, flexible i amb tutorització personalitzada a majors d’edat. Amb aquesta resolució, el Ministeri concedeix al consistori una subvenció de 4.000 euros per a posar en marxa l'aula, que situarà físicament la seua oficina en el CCJ.

El local habilitat estarà dotat amb entre dos i cinc ordinadors personalitzats, connexió a internet, impressora i línia ADSL o Fibra òptica. També es procedirà a designar a la persona responsable d'administrar l'Aula Mentor.

Els interessats podran accedir a través del web aulamentor.es a un menú amb més de 170 cursos classificats per àrees formatives. Una vegada triat el seu curs, podran contactar amb l'aula per a resoldre qualsevol tipus de dubte. El preu actual de cada curs és de 24 euros mensuals, sent la matrícula inicial de dos mesos (excepte en els cursos amb certificació de 30 hores la matrícula inicial de les quals és d'un mes). Posteriorment es pot destinar més temps mitjançant recàrregues mensuals de 24 euros.


Després de finalitzar el curs, es realitzarà un examen presencial que permet obtindre un certificat emés pel govern central. Segons subratlla la regidora de joventut, María Baca, “aquest programa és una oportunitat per a qualsevol persona major de 18 anys que desitge ampliar les seues competències personals i professionals. La seua varietat garanteix una oferta molt atractiva i com es tracta de formació ‘online’, es poden seguir els cursos d'una manera totalment flexible”.