El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un nou ecoparc

Marcat en roig, el solar cedit per l'Ajuntament per al nou ecoparc. Es pot vore la diferència de grandària en l'actual ecoparc, un poc més al nord en aquesta captura del Google Maps.

El nou ecoparc acollirà les mateixes fraccions de brossa que l'actual, però en un espai més ample i en dos circuits diferenciats per a usuaris i per a camions. El consorci preveu que entre en funcionament a finals del 2022

Estarà al polígon El Clérigo, entre els carrers Filà Verds i Filà Navarros, i paral·lel al carrer Alacant. L'Ajuntament ja ha cedit gratuïtament el solar de més de 8.600 metres quadrats, quasi tres vegades més gran que l'actual.

El Butlletí Oficial de la Província publica la cessió de terrenys per part de l'Ajuntament d'Alcoi al Consorci de Residus de l'àrea de gestió 2 per a la creació d'un nou ecoparc a la ciutat. Es tracta d'un solar de 8.675 metres quadrats, prou més gran que l'actual ecoparc del camí Caseta Albors i que ocupa 2.900 metres quadrats. El BOP concreta que "donat el clar interés social i mediambiental de l'activitat, i donada la disponibilitat de terrenys" al polígon El Clérigo, l'Ajuntament procedeix a la cessió gratuïta.

El nou ecoparc estarà ubicat en el carrer paral·lel al carrer Alacant, en la part posterior de Mirofret. Una vegada cedit el terreny, serà el consorci qui prepare la licitació i adjudicació del projecte de gestió, amb la intenció que el nou ecoparc d'Alcoi entre en funcionament a finals del 2022.

Pel que fa a les novetats del nou ecoparc, caldrà espera al projecte del consorci, però el regidor de Medi Ambient Jordi Silvestre ja ens ha avançat que comptarà amb les mateixes fraccions de brossa que l'actual, però repartides de manera que permetrà tindre dos circuits diferenciats, un per a usuaris individuals, i altre per als camions que treballen amb contenidors.

Jordi Silvestre explica que els ecoparcs "poden arreplegar fins a un 30 per cent dels residus que generem. La intenció tant de conselleria com dels consorcis és que cada vegada s'utilitze més, i s'intenta que funcionen el millor possible". Anima a la ciutadania a utilitzar l'ecoparc, que està actiu i no deixarà d'oferir servei fins que no estiga en funcionament: "estem farts de vore per totes les illes de contenidors televisions o mobles, malgrat que tenim aquest servei d'arreplegada de voluminosos".

A més del nou ecoparc, també es mantindran els ecoparcs mòbils que visiten els diferents barris de la ciutat.