El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un nou espai per a concerts a Rodes

Detall de la maqueta de l'Illa de Rodes/AM
Es crearà una associació cultural musical per a gestionar l'espai

Tindrà cabuda per a 400 persones, i serà gestionada per una associació cultural i musical que es formalitzarà d'ací a poc temps. Es tracta d'un dels projectes dels pressupostos participatius del 2015, i que estarà ubicat en el nou espai tecnològic de l'Illa de Rodes d'Alcoi, ara en procés de disseny de continguts.

La futura Illa de Rodes acollirà un espai per a concerts amb cabuda per a 400 persones. A més, es crearà una associació cultural musical que farà d'interlocutor amb l'Ajuntament i s'encarregarà de gestionar l'espai. El pròxim 19 de juliol hi ha convocada una reunió al Centre Cervantes Jove, oberta a tots els interessats i representants del sector, per tal de començar el treball i crear aquesta associació. Així, per a demanar subvencions públiques, ser responsable del material cedit per l'Ajuntament, gestionar, fer el calendari d'activitats i encarregar-se de l'Espai per a concerts de Rodes hi haurà un interlocutor clar davant l'Ajuntament.

75.000 euros serà la quantitat invertida en aquest projecte de crear un espai amb capacitat d'unes 400 persones per a concerts, que ja va ser un dels projectes aprovats als pressupostos participatius del 2015. La inversió quedaria per a condicionar la sala en el futur parc tecnològic i cultural de Rodes amb aquest acord. Mentre que el parc estiga en construcció es proposa utilitzar espais municipals o sales privades amb l'associació com a interlocutor.

La regidora Maria Baca afirma que "per capacitat, per ubicació i accessibilitat, Rodes és la millor ubicació que podíem trobar per a fer una sala de concerts per això, hem decidit apostar per aquest espai. Durant el termini de construcció podrem utilitzar sales que ja existeixen. De totes maneres, cal destacar, l'aspecte més important que és la creació d'una associació que puga gestionar aquest espai i que siga un interlocutor vàlid, per tant, animem a tots els grups i gent involucrada en la música a participar i portar endavant un projecte necessari i il·lusionant per al món cultural alcoià".