El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un parc de bombers forestals als voltants de la Beniata en 2019

Reunió per aconseguir un nou parc de bombers forestals / Ajuntament d'Alcoi
Fins ara han tingut instal·lacions al quilòmetre 5 de la carretera de la Font Roja i en temporals de neu, a vegades, han quedat incomunicats

El govern municipal ha acordat cedir uns terrenys a la zona de la Beniata que puguen acollir un nou parc de bombers forestals, realitat que es podria materialitzar "al llarg de l'any 2019". Les actuals instal·lacions dels bombers forestals ubicades al quilòmetre 5 de la carretera de la Font Roja ha produït, durant alguns anys, que es quedaren incomunicats en temporals de neu

Bombers Forestals, Generalitat i Ajuntment d'Alcoi s'han reunit per avançar en la construcció d'un nou parc de bombers forestals. Segons s'ha acordat estarà a la zona de la Beniata. El regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez, explica que s'ha elegit aquesta zona perque "els bombers es trobaran als peus del parc natural, comptaran amb unes instal·lacions adequades que disposaran d’accés a una via principal com és l’autovia, i s’aconseguirà complementar el servei d'extinció d'incendis que ja tenim amb el parc de bombers del consorci de la muntanya".

El govern municipal ha acordat cedir uns terrenys a la zona de la Beniata que puguen acollir el parc de bombers forestals, realitat que es podria materialitzar "al llarg de l'any 2019", segons un comunicat del consistori.

Hi han assistit l'alcalde Toni Francés, i el regidor de Medi Ambient, Jordi Martínez. A l'encontre, membres del sindicat de bombers SPPLB van transmetre a l’equip de govern les seues necessitats de cara a les noves instal·lacions; a més es van definir els passos previs a la formalització del projecte: l'aprovació de la cessió dels terrenys en el plenari municipal, així com la redacció del projecte a càrrec de la Generalitat i la seua posterior licitació. A la reunió per abordar el tema també hi ha estat el director general d'Emergències, José María Ángel Batalla.

Martínez sosté que "en aquests moments, els bombers forestals tenen les instal·lacions ubicades al km 5 de la carretera de la Font Roja, separades del lloc on disposen del material i dels vehicles, a l'altura del poliesportiu Francisco Laporta. Aquesta realitat ha provocat que algun any els bombers quedaren incomunicats a causa del temporal de neu".