El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà un pla contra l'ocupació il·legal

La moció, presentada per Ciutadans ha tirat endavant per majoria simple únicament amb els vots a favor de PP, VOX i, òbviament, Ciutadans. En contra han votat Podem i Guanyar, mentre que Compromís i el govern del PSOE s'han abstingut.

Ciutadans ha presentat una moció al plenari municipal de setembre amb la finalitat de crear un pla contra l'ocupació il·legal d'immobles a Alcoi. La formació de Rosa Garcia ha plantejat aquesta moció amb l'objectiu de "garantir la propietat privada, la seguretat i convivència dels ciutadans i regular la situació en cas d'ocupacions il·legals". La moció ha tirat endavant per majoria simple únicament amb els vots a favor de PP, VOX i, òbviament, Ciutadans. En contra han votat Podem i Guanyar, mentre que Compromís i el govern del PSOE s'han abstingut.

Rosa Garcia, portaveu de Ciutadans, ha presentat la moció amb la intenció "d'agilitzar els judicis sobre les ocupacions per a que el propietari puga seguir utilitzant la seua vivenda el més prompte possible" i, també, "reforçar les competències dels ajuntaments". Altra finalitat que es presenta a la moció és establir "mesures de vigilància d'immobles susceptibles de ser ocupats" i potenciar la cooperació entre cossos de seguretat i les distintes administracions.

La moció ha eixit endavant amb Ciutadans, l'únic vot de VOX i els 4 del PP. David Abad, portaveu de VOX, apunta que "els casos personals i les estadístiques creixen" en relació als casos d'ocupació il·legal. El PP, en paraules d'Amàlia Payá, creu que el govern del PSOE no vol solucionar aquest problema i "lamenta que l'Ajuntament no puga fer més". Creu que el PSOE hauria de votar a favor d'aquesta moció, ja que se li donaria més competències a l'Ajuntament en matèria d'ocupacions il·legals.

Abstencions de PSOE i Compromís


La regidora de Vivenda i Patrimoni Municipal, Maria Baca, ha volgut recordar que el govern s'ha reunit en moltes ocasions amb persones afectades. Baca indica que "ja existeixen instruments i legislació que protegeix al propietari", però que el problema "és la càrrega de treball que tenen els jutjats" per gestionar aquests casos.

Compromís ha recordat que "estem en l'Estat amb més vivenda buida de tota la UE". Elisa Guillem també ha dit que "si estem a favor de la propietat privada, també hem d'estar a favor del dret a l'habitatge".

Podem i Guanyar, els únics en contra

Les formacions progressistes s'han mostrat totalment en contra de la moció presentada per Ciutadans i les seues intervencions s'han basat en el dret a la vivenda.

Sandra Obiol, en representació de Guanyar, argumenta el seu vot en contra dient que "per necessitar un pla local per lluitar contra l'ocupació il·legal a Alcoi, hauríem de saber de quin tipus són les ocupacions i el seu nombre". En la seua intervenció també s'ha preguntat el perquè de "tanta casa buida i amb tantes persones amb problemes per accedir a l'habitatge".

En representació de Podem, Cristian Santiago ha insistit que el vertader problema en relació a la vivenda és que "molta gent no té accés a ella". Demanen una anàlisi de la vertadera situació a Alcoi.