El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tindrà una Agència d’Innovació gràcies a més de 40.000 euros del Ministeri

Ajuntament d'Alcoi / Arxiu AM

El govern central subvenciona el 75% del contracte d'un agent d'innovació per a les ciutats mitjanes

El Ministeri de Ciència i Innovació subvencionarà el 75% del contracte d'un agent d'innovació per a Alcoi. Prenent com a base un cost anual per agent local d'innovació de 46.610 euros, l'import de l'ajuda concedida ascendeix a 41.949 euros, mentre que el consistori haurà d'assumir els 4.661 euros que suposa el 25% restant per a la contractació d'aquest perfil.  Segons el consistori, gràcies a aquesta ajuda, l’Ajuntament posarà en marxa una Agència d’Innovació, una de les línies incloses en el Pla d’Impuls Industrial d’Alcoi.

Aquesta subvenció ja apareix al BOE. En el cas d'Alcoi, en tractar-se d'un municipi mitjà (d'entre 20.001 i 100.000 habitants) se li ha concedit fins al 75% de cofinançament. Tal com va avançar a l'octubre de 2021 la ministra de Gandia, Diana Morant, aquestes subvencions formen part d'un programa pilot de 10 milions d'euros, que ajudarà a afrontar els reptes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, al mateix temps que afavorirà als ajuntaments l'accés a la innovació urbana.

Aquest servei, que inicialment formarà part d'Àgora i acabarà integrat al Parc Tecnològic de Rodes, assessorarà les empreses en la cerca d'ajudes o subvencions, i fomentarà la col·laboració i les aliances empresarials en projectes innovadors.

Segons ha destacat l'alcalde d'Alcoi, Toni Francés, “gràcies a aquestes ajudes i a la implicació del Ministeri, posarem en marxa una Agència de la Innovació, una de les línies principals del Pla d'Impuls Industrial d’Alcoi, que té com a objectiu impulsar la investigació aplicada i el transvasament de coneixements cap a les empreses del territori”.