El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Última hora

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

El Deportivo no ha pogut amb el Castelló de Segona B. El gol de penal de Jony Ñíguez no ha sigut suficient per a emportar-se el XLI Trofeu Ciutat d'Alcoi. El resultat final ha sigut de 2-1. Abans del partit s'ha presentat l'equip amb l'absència destacada de De Lerma.

Més informació

L'Alcoyano perd el Trofeu Ciutat d'Alcoi davant el Castelló per la mínima (1-2)

Alcoi torna a ballar a ritme de swing

Els organitzadors presenten el Black Winter Swing Festival. D’esquerra a dreta Víctor López, la regidora Maria Baca, Hermes Vélez, Isabel Gregori i Pilar Molina
És la quarta edició d'aquest festival que està convertint-se en un referent de la música swing a la Comunitat Valenciana

450 persones vindran a Alcoi l'últim cap de setmana de gener per a gaudir del Black Winter Swing Festival. Vénen atrets per un cartell impressionant de reconeguts professors internacionals que oferiran classes als amants del swing, en tots els seus estils. Però la música desenfrenada i l'alegria no es queden dins de les aules, sinó que els 'hoppers', com se'ls coneix a aquests festivalers, trauran la música al carrer amb diversos 'clandestinos', balls socials improvisats al que pot afegir-se qui vulga (o qui sàpiga ballar).

Del 26 al 28 de gener Alcoi torna a acollir el Black Winter Swing Festival, un festival que ens fa viatjar fins als anys 30 i 40 per a viure un ambient de música desenfrenada i molta alegria. És la quarta edició d'aquest festival que atrau fins a Alcoi centenars de persones que volen gaudir de les classes magistrals de professors internacionals o de les festes que s'organitzen en emblemàtics espais com el Círculo Industrial. Però a més, el Black Winter Swing Festival porta la música al carrer, amb 'clandestinos' a la plaça de Dins (els clandestinos són balls socials improvisats a ritme de swing en els que vol participar qui vulga).

Així, es podrà gaudir de l'ambient d'aquest festival en diversos moments: divendres 26 de gener s'inaugura a les 19,30 el festival amb un ball social a la plaça de Dins, seguit d'una marxa amb banda fins a la Glorieta, oberta a tots. També hi haurà clandestinos a la plaça de Dins el dissabte i diumenge a les 12,30. Però a més, s'ha organitzat la projecció d'un curtmetratge sobre l'estil de ball Balboa, que amb el nom "Lollies" es projectarà divendres a les 19,30 al Centre Cultural Mario Silvestre. I també es pot assistir a la conferència de Ryan François, alumne del màxim exponent del Lindy Hop, Frankie Manning, i responsable d'una de les coreografies de 'Los chicos del Swing'. Per últim, hi haurà exposició de motos antigues que es pot visitar al Círculo Industrial.

La resta d'activitats són per als 'hoppers', com és coneix als seguidors d'aquest ritme. Els passes per a participar en el festival ja s'han esgotat, i s'ha arribat al màxim de 450 persones que visitaran, dormiran i menjaran a Alcoi durant tot el cap de setmana. Vénen sobretot atrets per l'impressionant cartell de professors internacionals que ofereixen classes magistrals: els suecs Jenny Deurell i Trikard Ekstrand; l'anglés Ryan Francois; la parella formada pel suec Nils Andrén i la italiana Bianca Locatelli; i Diana Geisler d'Austria amb l'australià d'arrels xineses Andrew Hsi. A més a més hi haurà una classe de l'estil de ball Balboa amb Julia i Fran; i una classe de claqué amb Ivan Bouchain.

Per a tots ells s'ha editat una revista en la qual poden accedir a informació sobre les activitats del festival, però també sobre la ciutat, els seus hotels i restaurants o els llocs a visitar. Si vols saber més sobre aquest festival, pots informar-te en la pàgina de Facebook o en la seua web.