El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a mostrar el seu potencial en el Dia Mundial del Turisme

Una visita al MUBOMA en una edició anterior del Dia Mundial del Turisme/AM

Ruta nocturna al cementeri, visita als racons d'Alcoi on s'han rodat pel·lícules, entrada gratuïta als museus alcoians amb visites guiades, recreació en 3D del poblat del Puig, o visitar l'Explora amb una signo guia. És el Dia Mundial del Turisme a Alcoi

Aquest dissabte 29 de setembre amb moltes activitats als 6 museus alcoians: l'Explora, l'Isurus, el Refugi, el MAF, el Museu Arqueològic i el Museu dels Bombers.

'Turisme i transformació digital' és el lema d'aquest Dia Mundial del Turisme, i Alcoi se suma amb les recents millores en aquest camí. Així, al Museu Arqueològic Municipal Camil Visedo hi ha una recreació virtual en 3D de com s'habitava al poblat ibèric d'El Puig. I a l'Explora i el Refugi s'ha implementat el llenguatge de signes, amb una signo guia en un dispositiu mòbil.

També al MUBOMA parlaran de la tecnologia utilitzada pels Bombers, i com ha variat al llarg dels segles. Es tracta de 'la maleta dels bombers' que com explica Elena Méndez, coordinadora del MUBOMA, està "composta de moltíssimes ferramentes que han anat transformant-se al llarg dels anys, des d'aquelles primeres tan precàries però tan boniques, fins a les més actuals". A més a més en el MUBOMA hi ha un clar exemple amb "una fàbrica del segle 19 que ha patit una enorme transformació tecnològica al llarg dels anys".

Són algunes de les propostes per aquest Dia Mundial del Turisme, aquest dissabte 29 de setembre. Però a més, els 6 museus de la ciutat tindran jornada de portes obertes i visita gratuïta, i diverses rutes guiades. També per part del sector privat se sumen a la celebració i, per exemple, la Masia la Mota ofereix un tast d'oli de producció pròpia

Per últim, la regidoria de turisme completa l'oferta amb dos rutes úniques per a eixe dia. Per una banda, la nocturna al cementiri, amb Luis Vidal i Elisa Beneyto. I per altra, una ruta per l'Alcoi del Cinema, guiada per Quico Carbonell. Carbonell explica que de l'any 2005 al 2012 "Alcoi va viure el seu particular boom de rodatges als seus carrers", amb films com Manolete, Atraco, Balada triste de trompeta, i així fins a més de 20 pel·lícules. Amb aquesta ruta es vol "difondre el valor cultural de les filmacions que es fan a la ciutat" i s'han triat 10 pel·lícules per a visitar els llocs on es van rodar.

D'esquerra a dreta, la regidora de turisme Lorena Zamorano, la coordinadora del MUBOMA Elena Méndez, i Quicoc Carbonell del CAHEA

Lorenza Zamorano, regidora de turisme, diu que són unes jornades de divulgació del potencial turístic de la ciutat. "Som dels pocs ajuntaments que any rere any fem coses, perquè pensem que el turisme és una font d'ingressos per a la ciutat. Hem de fer eixa tasca de divulgació als nostres veïns, i l'emprenedoria també depén d'aquest sector".