El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a omplir-se de teatre amb la Mostra Escolar

Enguany s'han sumat 4 nous centres i ja en son 15 els que participen. També s'ha sumat el teatre Salesians als espais de representacions

18 obres de 15 centres diferents. Més de 400 artistes i 3 escenaris per a gaudir del teatre. Unes xifres que farien enveja a qualsevol festival de teatre, i que tan sols són una mostra de la gran pedrera cultural i artística de la ciutat d'Alcoi. En el seu segon any de vida la Mostra de Teatre Escolar suma nous col·legis participants i un escenari més.

Més de 400 artistes, 18 obres de teatre, 3 escenaris i 15 escoles participants. Unes xifres que provocarien enveja a molts festivals de teatre oficials i no amateurs. És la segona edició de la Mostra de teatre Escolar d'Alcoi que, donat l'èxit de l'any passat, enguany suma més col·legis i més espais teatrals. Així, a més del Teatre Principal i el Centre de Cultura Mario Silvestre, també es faran representacions al teatre dels Salesians. I a les 11 escoles que participaren en la primera edició se sumen 4 més: les Carmelites, el centre d'educació especial Tomás Llácer, o els instituts de Batoi i el Pare Vitòria. En aquest enllaç, o en el document adjunt a la dreta, pots consultar tot el programa d'aquesta Mostra de Teatre Escolar

Les representacions començaran el 16 d'abril i s'allargaran fins al dia 19 d'abril. Com l'any passat, es farà dos representacions de cada obra, una en horari de matí on el públic serà escolar; i una segona de vesprada d'entrada gratuïta a la qual poden assistir tots els familiars i amics que ho vulguen. La Mostra de Teatre Escolar conclou el divendres 20 d'abril amb una gala al Teatre Calderón, i la representació de l'obra 'Caperucita. Lo que nunca se contó...' de Teatro Teloncillo. Els col·legis participants rebran, tots, un trofeu commemoratiu per la seua implicació; i cada alumne rebrà un diploma. Per animar a la participació, i perquè els centres educatius no hagen de córrer amb cap despesa, l'Ajuntament facilita fins a 300 euros per centre per tal que puguen costejar els decorats, vestuari o trasllats al teatre, per exemple.

La Mostra de Teatre Escolar és un projecte que naix de la col·laboració de les regidories d'educació i cultura. Alberto Belda, per educació, diu que l'objectiu és "promoure el teatre, ja que Alcoi com en l'esport, té una tradició gran i una pedrera de gent darrere que treballa de base. L'any passat va ser una experiència molt bona i el nivell de les obres i de la gent era molt alt".