El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a programa el musical Jesucristo Superstar

El regidor de Cultura (centre), amb representants de l'Associació Amics de la Música.

Les entrades es podran adquirir a través del servei ticketalcoi.

Es programaran dues sessions per al dia de l'estrena, una a les 18 h i l'altra a les 21.30 h.

El musical Jesucristo Superstar, popularitzat en llengua castellana pel difunt Camilo Sesto, tornarà a ser representat en Alcoi. Es tracta d'una producció pròpia de l'Associació Amics de la Música d'Alcoi, que es portarà a escena el 7 de març de 2020 al Teatre Calderón.

La representació de l'obra en Alcoi coincideix amb el 50 aniversari de la primera gravació de l'obra, i es durà a terme en record de l'artista alcoià recentment difunt, que va popularitzar l'obra en la dècada dels 70. Amics de la música ha adquirit els drets per a interpretar l'obra amb la música original d'Andrew Lloyd.

Serà doncs una funció ben diferent de la primera que va tenir lloc en Alcoi, l'any 1977 al desaparegut Teatre Circ. Tal com recorda Miguel Ferrándiz, encarregat d'interpretar a Jesucrist en aquell musical, fou el mateix Camilo Sesto qui va cedir personalment els drets de l'obra, la recaptació de la qual va anar a benefici de la llar de majors Sant Josep. Tenint en compte que la d'aquell any fou una versió en play-back, es pot considerar que la de 2020 serà la primera representació amb vertadera entitat, ja que tota la música serà interpretada en directe.

En tractar-se d'una producció pròpia, l'associació Amics de la Música és la responsable de contractar els artistes que participaran en la funció. Ferrándiz, que és membre de l'associació, ha avançat que s'inclouran artistes d'Alcoi per a la representació, que encara està en fase d'audició. El president de l'entitat, Alfonso Jordà, assegura que serà una "funció d'altura", allunyada de les versions en clau de rock que s'han arribat a realitzar de l'obra original.

Programació 2019-2020

El musical Jesucristo Superstar és una de les cites que Amics de la música ha programat per a la temporada 2019-20. El programa s'inicia aquest diumenge 27 d'octubre amb la representació de l'òpera 'La traviata', set anys després de la seua última funció en Alcoi. Altres cites destacades de la temporada tindran lloc el 6 de desembre, amb la representació conjunta de les obres 'El amor brujo' i 'Cavalleria Rusticana'; el tradicional concert d'any nou (3 de gener) a càrrec de la Srauss European International Symphony Orchestra; o el concert simfònic-coral any Beethoven, en març de 2020. Tota la programació es pot consultar en aquest enllaç.