El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a ser una ciutat solidària amb la 16 edició de la Marató de donació de Sang 


La marató serà al Poliesportiu Francisco Laporta al llarg de tot el dissabte 3 d'octubre, de 9.30 a 13.30 hores i de 16.30 a 20.30 hores.

"Estem orgullosos dels donants d'Alcoi, perquè a pesar de tot, han acudit". Així ho diu la cap del Centre de Transfusions a la província, qui explica que enguany s'han rebut quasi les mateixes donacions que l'any passat malgrat el confinament.

Segons expliquen des del Centre de Transfusions, des de principi d'any s'han arreplegat 1.500 donacions de sang a Alcoi. Una xifra molt similar a la del mateix període de l'any passat, 1.700, i això tenint en compte el confinament viscut. La doctora Mabel Ortiz de Salazar, cap del servei a la província d'Alacant, mostra l'agraïment a tots els donants d'Alcoi.

I ara tenim una nova oportunitat. Aquest 3 d'octubre tindrà lloc al poliesportiu Francisco Laporta la 16 edició de la marató de donació de sang i medul·la, en horari de matí i vesprada. La doctora Ortiz de Salazar explica que enguany s'han pres mesures especials en les donacions per assegurar que no hi ha contagis, com gel, distància, i material individual o d'un sol ús. També han reduït els espais de recol·lecta i ja no en fan en hospitals i centres de salut, per tal de no ocupar eixos espais ara necessaris. Però assegura que la donació és segura, i que no hi ha perill que el coronavirus es contagie per la sang.