El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a tindre biblioteca infantil

La inauguració comptarà amb contacontes de Jordi Raül Verdú. Serà dissabte a partir de les 11 hores

La primera biblioteca infantil d'Alcoi en molt de temps. Un espai pensat per a ells on poden jugar amb els llibres i descobrir perquè són tan importants els contes.

Es tracta d'un espai pensat perquè els més joves de la casa s'apropen als llibres, i puguen descobrir el meravellós món que hi ha en els contes. Una zona lliure de tecnologies, i també apartada de la biblioteca central, perquè els xiquets puguen interactuar sense afectar el silenciós treball de la planta de dalt. Perquè aquesta nova biblioteca està als baixos de la biblioteca central, i es pot accedir directament des del carrer per la porta que hi ha a la dreta de les escales, una comoditat per als pares que vagen amb carros, o per avis que vulguen evitar escales.

Tirisiti dóna nom a aquesta nova biblioteca infantil, que s'inaugura aquest dissabte 3 de febrer a les 11 hores. Se suma a la xarxa de biblioteques municipals que compta ja amb 4 espais diferenciats: la biblioteca Ricardo Senabre (la central, en la coneguda com Casa de la Cultura), la nova Biblioteca Infantil Tirisiti a la planta de baix del mateix edifici, l'agència de lectura a l'Uixola, i la biblioteca del centre social de la Zona Nord. 

La recuperació d'aquesta biblioteca infantil ha sigut un projecte triat pels alcoians dins dels pressupostos participatius. I per a enguany, ha entrat un altre projecte per votació popular perquè es faça una altra biblioteca infantil a la zona nord. El regidor de cultura Raül Llopis destaca, precisament, la implicació dels alcoians amb la cultura que "en els pressupostos participatius gairebé tots els anys hem tingut alguna actuació relacionada amb les biblioteques".

Raül Llopis convida a tots a la inauguració d'aquest nou espai i diu que "esperem que Tirisiti, eixe personatge meravellós que ens ha fet somiar a generacions i generacions d'alcoians, acompanye pel món dels contes a milers de xiquetes i xiquets d'Alcoi als pròxims anys. És una tasca important la de Tirisiti perquè serà el que custodiarà el món dels contes, obrint-los la porta, a tots aquells que agafen un llibre, a un món d'aventures, sentiments, somnis i esperances, i convertint-los en lectors i amants de la cultura".