El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi torna a tindre tren amb 3 trajectes diaris fins a Xàtiva

Obres al tren / ADIF

Hi haurà 3 trens diaris d'Alcoi i Xàtiva i altres 3 en sentit invers. Abans de la pandèmia, 4 per sentit.

ADIF ha finalitzat les obres de millora per al tren Alcoi - Xàtiva. El servei de tren de l'interior de les comarques centrals fou substituït el 19 d'octubre fins aquest 30 de novembre per viatges en autobús. Cal destacar que el servei, durant els pitjors moments de la pandèmia, es va reduir. A partir de l'1 de desembre, el tren tornarà a circular amb 6 serveis (3 d'anada i 3 de tornada). Abans de l'arribada de la Covid-19 a Espanya, els serveis eren 8, 4 per sentit.

Alcoi i Xàtiva recuperen el servei de tren, però amb una freqüència menys per sentit que a 2019. Hi haurà 3 trens diaris d'Alcoi i Xàtiva i altres 3 en sentit invers, com es pot consultar a la web de RENFE. Les obres de millora d'ADIF amb 850.000 euros han permés millorar la qualitat del servei. La inversió total d'ADIF en els últims anys és de vora 10 milions d'euros que estan inclosos dins del Pla de Rodalies de la Comunitat Valenciana.

Les obres han consistit en la renovació i millora del túnel entre Xàtiva i Genovés, la construcció d'un mur de 75 metres en una zona afectada per la DANA de 2019, i altres tasques de manteniment. Des del 19 d'octubre, el trajecte es feia en autobús. 

ADIF indica que la línia Xàtiva-Alcoi posseeix un traçat en planta molt sinuós a causa de les dificultats orogràfiques, amb corbes de radi reduït i nombrosos túnels, trinxeres i ponts. Aquestes actuacions contribueixen a l'ODS 9, que té entre les seues metes desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat per a donar suport al desenvolupament econòmic i el benestar humà.