El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tornarà a controlar la processionària

Control de la processionària / Ajuntament

Segons xifres de l'Ajuntament, gràcies a aquestes actuacions  en 2019 es va evitar la presència de més de 200.000 erugues.

L'Ajuntament d'Alcoi ha col·locat 26 paranys en diferents llocs de la ciutat per tal de controlar, un any més, la processionària del pi. Durant aquest estiu l'empresa adjudicatària del control de plagues a la ciutat, LOKIMICA S.A., ha dut a terme les actuacions. A banda d'estiu, també es realitzaran a l'octubre i novembre.

Des de l'Ajuntament indiquen que és "imprescindible" que tots els anys es realitze aquesta campanya "per a aconseguir mantenir la població a nivells baixos". Per a dur a terme aquest control es col·loca un parany per hectàrea preferentment en zones de vora de la pineda i abans de l'inici del període de vol, que sol començar entre els mesos de juliol a setembre, depenent del clima de la zona. Com que la duració de la feromona abasta àmpliament aquest període, en els punts abans esmentats es van col·locar els paranys corresponents a mitjan mes de juliol.

Segons xifres de l'Ajuntament, gràcies a aquestes actuacions  en 2019 es va evitar la presència de més de 200.000 erugues. Si es fa durant anys baixa molt el nivell, encara que l'eliminació total no es pot aconseguir.


El regidor d'Obres i Serveis, Jordi Martínez, destaca que "és important que la ciutadania sàpia que contra la processionària comencem a actuar a l'estiu de manera preventiva, no esperem a l'hivern quan les erugues baixen dels arbres. Les àrees on s'ha actuat, són espais municipals que inclouen punts de gran afluència de gent. A l'hora de considerar els punts d'actuació s'han atés les peticions de la ciutadania".

En concret els paranys van ser distribuïts de la següent manera:
Parc zona Nord: 1 parany.
Parc Cantagallet: 2 paranys.
Recinte firal i pista BMX: 2 paranys.
Glorieta: 2 paranys.
Cementeri: 2 paranys.
Poliesportiu Francisco Laporta: 4 paranys.
Parc Romeral i voltants: 1 parany.
Poliesportiu Caramanxel: 2 paranys.
Zona enjardinada Caramanxel: 2 paranys.
Voltants depòsit de detinguts carrer Casa blanca: 2 paranys.
Gormaget: 1 parany.
Piscina Municipal: 3 paranys.
Al voltant del barri de la Font Dolça: 2 paranys.