El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi trau una nova convocatòria d'ajudes per a pagar la llum, l'aigua o la brossa

Detall d'una fatcura
El termini de sol·licituds s'obrirà el pròxim 14 de maig fins al 16 de juliol

Es pot accedir a ajudes que van des dels 75 als 120 euros, i que s'han de destinar a fer front als pagaments bàsics d'una vivenda com són els rebuts d'aigua, llum o brossa.

El pròxim mes de maig eixiran les ajudes del 2018 per a famílies alcoianes per tal de fer front als pagaments habituals d'una vivenda, és a dir, els rebuts d'aigua, llum, brossa o l'IBI. Les ajudes poden anar des dels 75 als 120 euros anuals. El termini per a solicitar-les s'obri el pròxim 16 de maig i acaba el 16 de juliol. Tota la informació i gestions s'han de fer a l'oficina PROP, al carrer Sant Llorenç.

Aquestes ajudes s'han incrementat en els últims anys. Segons les dades oferides pel consistori, l'any 2016 es repartiren un total de 96.000 euros per a 1.236 famílies; i en el 2017 la xifra va pujar a les 1.332 famílies beneficiades i 104.000 euros. La regidora d'Hisenda, Vanessa Moltó, diu que "amb aquestes prestacions complementem les ajudes ja existents, el qual ens permet arribar a famílies que tenen dificultats per abonar els rebuts de la llum, l'aigua, el gas, o fins i tot la taxa de la brossa i l'IBI".

Els imports als quals es pot accedir oscil·len entre els 75 euros de l'ajuda de caràcter general, passant pels 90 euros per a famílies amb xiquets menors de 3 anys o els 100 euros per a les famílies monoparentals; i fins a un màxim de 120 euros per a famílies nombroses, amb membres amb diversitat funcional, o amb víctimes per violència de gènere.

Pel que fa al rebut de la brossa, des del consistori informen que després de festes de Moros i Cristians, les famílies que foren bonificades l'any passat rebran una carta amb tots els impresos que es necessiten per optar de nou a la convocatòria. Els requisits són estar empadronat en Alcoi, no superar els 12.000 euros bruts d'ingressos familiars i no ser titular d'altre immoble.