El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi treballa per a tenir una oficina antifrau

Ajuntament d'Alcoi.

L'Ajuntament d'Alcoi ja treballa per a constituir una oficina antifrau, tot per a donar compliment d'una directiva europea relativa a la protecció de persones que informen sobre infraccions de dret. Encara que la directiva no és d’obligat compliment fins al 2021, el consistori treballa tant en l’àmbit intern, amb els seus propis treballadors; com en l’àmbit extern, amb els ciutadans, per a crear aquest servei.

La regidora de Transparència, Teresa Sanjuán, explica que l'administració local "ja treballa per a crear una comissió amb els tècnics municipals coneixedors tant de temes jurídics com de protecció de dades i la regidoria de Transparència per a posar tots els canals necessaris que garantisquen el compliment d’aquesta normativa abans de la data límit del 2021".

La directiva estableix que els denunciants tindran dret a protecció quan es complisquen dues condicions: tenir motius raonables per a pensar que la informació sobre infraccions denunciades és veraç, i que la denuncia s'haja fet per canals interns o conforme al que es preveu en la Directiva.

"Som un govern compromés, sempre treballant per millorar i avançar, prova d’això és la posició en què es troba Alcoi als rànquings de transparència, som la quinta ciutat en la província d’Alacant i la 16a de la Comunitat Valenciana", conclou Sanjuán.