El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi tria el 30 d'octubre i el 7 de desembre com a festius locals 2020

El 25 i 27 d'abril, festius locals del 2020, no s'han pogut gaudir per la situació actual, així que el consistori, després de debatreu en el Consell Econòmic i Social, ha triat el 30 d'octubre i el 7 de desembre.

L'Ajuntament d'Alcoi ja ha fet públic els dos dies festius per al 2020, per tal de compensar els dos que s'han perdut al mes d'abril. Com molts altres municipis de les comarques, un dels dies triats serà el dilluns 7 de desembre, per tal de fer un pont amb el dimarts 8 de desembre. També serà festiu el 7 de desembre a Benilloba, Banyeres o Muro.
I el segon dia triat per Alcoi és el divendres 30 d'octubre, a prop de Tots els Sants, que cau diumenge enguany.

L'Ajuntament explica que ha presentat la seua proposa al CES, el Consell Econòmic i Social format per tots els partits polítics amb representació municipal, els sindicats UGT i CCOO; tres patronals: FEDAC, la Federació de Comerç i ACECA; i representants de la Cambra de Comerç, AITEX, el CEEI, la Mancomunitat de l'Alcoià i el Comtat; i "representants de la universitat i d'altres de les entitats educatives d'ensenyament superior".

Els dos dies triats "coincideixen amb dos dels ponts festius més importants de l'any, relacionats amb la festivitat de Tots Sants i la Constitució", sense menció al pont d'octubre pel dia de la Comunitat Valenciana. "També s'han tingut en compte les necessitats tant del sector comercial com de la indústria local". I amb els festius clars, expliquen, es podrà marcar el calendari escolar per al curs que s'inicia en setembre.

Toni Francés, alcalde d'Alcoi, diu que "una vegada coneguda la decisió de suspendre definitivament les festes de Moros i Cristians de 2020, era important decidir els festius locals perquè les empreses, i les treballadores i els treballadors, puguen acabar de planificar les vacances d'estiu i els dies que queden per a la resta de l'any".