El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ultima l'adquisició de les pintures de La Sarga i el seu entorn per a crear un Centre d'Interpretació

El pressupost d'enguany compta amb vora 270.000 euros per les adquisicions

L'objectiu és al llarg d'enguany aconseguir que tots els terrenys siguen de propietat municipal, i així poder començar a treballar en un centre d'interpretació. Les pintures de la Sarga "són les més visitades en la Comunitat Valenciana, i un potencial turístic però també pedagògic i de difusió", diu l'alcalde Toni Francés.

Actualment tant les pintures rupestres com l'abric i l'entorn natural, és de propietat privada però d'ús públic. Des de l'Ajuntament sempre s'ha mostrat intenció d'adquirir tota la zona i que passe a ser propietat municipal, per tal de crear un Centre d'Interpretació de les pintures de La Sarga. L'alcalde Toni Francés ha recordat que en els pressupostos del 2018 hi ha una partida de vora 270.000 euros per a aquest projecte, i diu que les pintures de la Sarga són "les més visitades en la Comunitat Valenciana, i un potencial turístic però també pedagògic i de difusió d'un element patrimonial molt important". Així, Francés assegura que les negociacions per a la compra estan avançades i els propietaris predisposats, i confia que enguany es puguen ultimar els acords.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions en l'Àgora, amb motiu d'unes jornades tècniques celebrades per AMUFOR, l'Associació de Municipis Forestals valencians, i on s'aposta per una gestió adequada dels boscos que asseguren la protecció del patrimoni cultural que alberguen. En aquest sentit Francés diu que "Alcoi sempre ha estat preocupat per aquesta qüestió i el 2015 vam aconseguir ser l'únic municipi on tot l'entorn de protecció de la Sarga està inclòs dins del BIC, tot l'entorn està protegit".