El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi ultima un Protocol de coordinació contra la Violència de Gènere

Aquest protocol passarà d'ací a poc temps per comissió i per ple per a poder ser aprovat.

 

Aquest protocol naix com un instrument de treball per a guiar a professionals de diferents àmbits que intervenen l'atenció a les víctimes de violència gènere a Alcoi.

El passat 12 de desembre va tindre lloc a l'Ajuntament d'Alcoi la Mesa de coordinació de Viogen que va servir per a actualitzar dades i continuar treballant per la coordinació de tots els seus components.

La intenció del protocol és augmentar i millorar la coordinació ja existent entre els agents que tenen contacte amb les víctimes de violència masclista, delimitant el seu àmbit d'actuació. Respectant en tot moment els seus protocols interns d'actuació i facilitant que la informació fluïsca entre els recursos, al mateix temps que s'eviten duplicitats i es racionalitzen esforços. També es vol prevenir la violència de gènere a través d'una detecció primerenca i una intervenció ràpida i coordinada per part dels serveis i recursos especialitzats.

Un altre dels objectius és sensibilitzar a les persones professionals sobre la gravetat de la violència de gènere, així com promoure el coneixement i compliment de les pautes a seguir per les persones dels diferents serveis i entitats que intervenen amb les víctimes de la nostra ciutat.

Des del Govern Municipal volem acabar amb aquesta xacra que és la violència masclista, treballem per la coordinació de tots els efectius professionals, que és molt bona, però volem millorar-la perquè siga millor encara, per això també han participat en la taula representants de Sanitat i del Col·legi d'Advocats, perquè són també agents implicats”, explica la regidora d'Igualtat, Aranza de Gràcia.

 

Mesa de coordinació de Viogen en l'Ajuntament d'Alcoi.