El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, un dels municipis amb menys sancions en el segon cap de setmana de tancament perimetral

Un dels controls de la Policia Nacional a un dels municipis confinats. Imatge facilitada per Delegació del Govern.

El cap de setmana també s'ha saldat amb una detenció, però no per botar-se les mesures especials, sinó perquè tenia en vigor una ordre de reclamació judicial. No s'ha especificat el delicte.

S'ha denegat l'accés o eixida a 29 vehicles aquest cap de setmana a Alcoi. També s'ha interposat 56 sancions: amb Elda i Vila-Real són les xifres més baixes entre els 13 municipis on ha actuat la Policia Nacional.

Del 5 al 7 de febrer han estat tancats, durant segon cap de setmana consecutiu, un total de 16 municipis valencians, els que tenen més de 50.000 habitants.

Durant aquest temps, la Policia de la Generalitat ha interposat 431 multes en total a tots els municipis; la majoria de les multes, el 80 per cent, per botar-se el confinament. També s'han fet 677 advertències per no portar mascareta, no respectar la distància o botar-se el toc de queda. En aquest cas no es detallen les dades per municipis.

Sí que concreta dades la Policia Nacional, des d'on han interposat 2.830 sancions en els 13 municipis on han actuat, entre ells Alcoi. A la capital de l'Alcoià s'han interposat 56 sancions, igual que a Vila-Real, i tan sols amb Elda-Petrer per davant, amb tan sols 17 sancions. La resta de municipis superen el centenar, fins a les 446 de València capital; o les 812, quasi el doble, a Alacant. I és que a la capital alacantina aquest cap de setmana s'ha desallotjat diverses concentracions de joves, amb un total de 15 detinguts.

A Alcoi el cap de setmana ha conclòs amb un detingut, però segons informen des de la Policia Nacional, no ha sigut per no complir les normes sanitàries, sinó per què en un control s'ha detectat que tenia una ordre de reclamació per part d'un jutjat.

La Policia Nacional també desglossa el nombre de vehicles als quals s'ha negat accés o entrada als municipis tancats, un total de 1.449. A Alcoi, han sigut 29 vehicles, mentre que Alacant, Torrent o Paterna superen els 200.

Una altra de les forces de seguretat, la Guàrdia Civil, ha interposat 65 denúncies lleus a la província d'Alacant, però no s'ha detallat per municipis. A tota la comunitat han posat 230 denúncies lleus i una greu a Castelló.

Per últim, la Policia Local dels 16 municipis confinats en conjunt, han sancionat 208 establiments, ha denunciat 161 reunions no permeses i ha intervingut en 99 reunions d'àmbit familiar o social. En concret a Alcoi, la Policia Local ha posat 21 sancions al llarg del cap de setmana; als 16 municipis confinats han sigut en total més de 1.600 actes de sanció