El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, una de les tres ciutats valencianes que acull les jornades de difusió de l'FP Dual

Primera de les jornades celebrada hui al complex La Petxina de València

És una de les primeres accions del recentment creat CEFIRE de la ciutat, i ja hi ha inscrits més de 130 docents. Castelló, València i Alcoi han sigut les ciutats triades per a fer el cicle de jornades. Ací la trobada tindrà lloc el dimarts 26 de novembre a l'IVAM CADA. 

L'FP Dual és una modalitat de la formació professional en la qual l'alumne fa part de les hores acadèmiques en una empresa, pràctiques moltes vegades remunerades. És una opció que cada vegada trien més alumnes. A la Comunitat Valenciana més de 2.400 joves estudiaren FP en la modalitat dual durant el curs 2018-2019, més del doble que el curs anterior, on hi havia poc més de mil estudiants. Però, atenció, perquè la gran majoria d'aquests dos mil estudiants que han triat Dual estan a la província de València: 2.039, davant els 217 de la província d'Alacant i els 165 de Castelló. 

Eixa és una de les raons del cicle de jornades: estendre les bondats de l'FP Dual. Alcoi és capdavantera en aquesta modalitat, amb dos centres que ofereixen l'opció, el CIP FP Batoi, i l'IES Cotes Baixes. I ara també ha sigut la ciutat triada en tota la província per acollir la jornada de difusió, que porta per títol 'L'abecé de l'FP Dual'. Serà el pròxim 26 de novembre a l'IVAM CADA, i comptarà amb la participació del viceconseller de Formació Professional del Govern d'Euskadi, Jorge Arévalo.

El cicle de jornades s'ha iniciat aquest mateix 14 de novembre a València, amb més de 200 docents inscrits. La segona sessió tindrà lloc el 19 de novembre a Castelló, on s'han apuntat 70 docents. I Alcoi tancarà el cicle, amb més de 130 docents inscrits. 

El secretari autonòmic d'educació, Miquel Soler, explica que la idea de les jornades és "oferir un espai de participació i de formació per al col·lectiu docent, presentar noves tendències educatives i projectes innovadors i reflexionar conjuntament sobre cap on ha de caminar l'FP Dual valenciana". El cicle compta amb la participació de les empreses que ja treballen amb alumnes en un model dual de pràctiques remunerades, perquè "volem millorar la comunicació entre el sector productiu i els centres de Formació Professional perquè és fonamental que els centres educatius coneguen de primera mà els requeriments de les empreses a l'hora de contractar, i que les empreses coneguen les titulacions que ofereix actualment el catàleg d'FP, així com les capacitats que pot desenvolupar l'alumnat una vegada obtingut el títol corresponent; una interacció mútua i constant que incrementarà les oportunitats d'integració en el mercat de treball dels estudiants d'FP", explica Soler.

El cicle 'Difon FP Dual' està organitzat per la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments de Règim Especial de la Conselleria d'Educació, juntament amb els dos centres de formació específics, els CEFIRE, de Cheste i Alcoi, aquest últim de recent creació.