El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi: Una vintena d'alumnes ha participat en el Programa antifracàs escolar que ha inclòs teràpia amb animals

CCJ Alcoi/Xarxes del Joventut Alcoi

Els joves han tingut treballs tant en individual com en grup per a desenvolupat el sentit de la responsabilitat.

Algunes de les novetats d'enguany són la teràpia assistida i l'apertura de l'Aula Viatgera per als alumnes de Primària.

Un total de 19 alumnes de 9 centres educatius han participat en la 4a edició de l'Aula PI (Programa d'Integració) a Alcoi, que té l'objectiu de prevenir el fracàs escolar i donar pautes d'actuació als joves d'entre 12 i 16 anys, intentant que els alumnes tornen a assistir a classe agafant-lo com a un hàbit.

Durant el programa s'ha tingut sempre present la col·laboració d'un psicòleg, un mestre, un educador i un coordinador a unes aules habilitades, les quals permetien desenvolupar activitats de reflexió i de modificació de conducta amb intervencions individuals i grupals. A més a més han tractat aspectes socioemocionals potenciant el sentit de la responsabilitat, i inclús han realitzat activitats per a desenvolupar habilitats socials per a la resolució de conflictes i d'expectatives de futur, tot això per tal de complir els objectius principals del programa.

Com a novetats, aquest any s'ha treballat en un recurs de teràpia assistida amb animals gràcies a la col·laboració de la fundació 'Con pelos y señales', també s'ha realitzat suport i intervenció psicopedagògica, i inclús han realitzat eixides a l'entorn i visites externes. I com a última novetat, també ha estat l'Aula Viatgera, per a treballar amb alumnes de Primària.

Segons Alberto Belda, regidor d'Educació "és molt important treballar la prevenció, en aquest cas en els joves que tenen problemes d'habilitats socials i
que en una aula presenten problemes de conducta i que amb el temps es desmotiven i presenten dificultats d'aprenentatge a llarg termini"
. A més a més, afegeix que "aquest és un programa d'integració pioner que ha despertat molt interés en altres municipis. Alcoi torna a ser una ciutat capital i de referència, en aquest cas, en l'educació".

Cal dir que tot açò no haguera sigut possible sense l'ajuda del treball de les famílies, Serveis Socials, centres escolars i el Departament d'Educació.