El tiempo - Tutiempo.net
Alcoi
El temps

Alcoi, València, Castelló i Alacant homenatgen Ovidi Montllor amb distints concerts

Una imatge del final del concert al Teatre Principal de València./ © Garay green

Per a 2021, els concerts seran el 9 de gener a Alacant, el 16 de gener a Castelló i el 6 de febrer a Alcoi.

Ovidi fa 25 anys que ens va deixar, però el seu record perdurarà sempre, i més, amb els concerts que se celebren a les capitals de província i a Alcoi. Els celebrats a València, el 18 i 19 de desembre, han sigut tot un èxit.

Per a 2021, els concerts seran el 9 de gener a Alacant, el 16 de gener a Castelló i el 6 de febrer a Alcoi gràcies a l'IVC. El Teatre Principal de València ja ha acollit els dos primers concerts, que han reunit Toti Soler, Miquel Gil, Júlia, Clara Andrés, Tardor, Tesa, Smoking Souls, El Diluvi, Jonatan Penalba, Pep Mirambell, Prozak Soup, Mireia Vives i Borja Penalba, Andreu Valor i Pau Alabajos, tots ells versionant temes d'Ovidi. A aquest concert assistiren representants del govern municipal d'Alcoi encapçalats per Toni Francés.

La següent parada dels concerts homenatge tindrà lloc al Teatre Arniches d'Alacant el 9 de gener a les 20 hores, amb la participació de Toti Soler, Miquel Gil, Andreu Valor, Jonatan Penalba, Maluks, Mireia Vives i Borja Penalba, Pau Alabajos, Prozak Soup, Smoking Souls i Tesa.

El 16 de gener, Ovidi 'viatja' a l'Auditori de Castelló, que acollirà el quart dels concerts homenatge, el 16 de gener a les 20 h., amb Toti Soler, Miquel Gil, Pep Gimeno 'Botifarra', Maluks, Mireia Vives i Borja Penalba, Pau Alabajos, Prozak Soup, Smoking Souls, Tardor i Tesa. El cicle de concerts dedicats a Ovidi Montllor conclourà el 6 de febrer al Teatre Calderón d'Alcoi amb Toti Soler, Miquel Gil, Pep Gimeno 'Botifarra', Clara Andrés, El Diluvi, Hugo Mas, Júlia, Pau Alabajos, Pep Mirambell, Smoking Souls, Tesa i Tito Pontet.

La direcció escènica dels concerts ha estat a càrrec de Rafa Jordán i la direcció musical l'ha dut a terme el pianista Vicent Colonques, mentre que la banda base que acompanyarà els artistes està formada per Hèctor Tirado, Alessandro Cesarini i Tico Porcar. Els curts audiovisuals que acompanyen els concerts són de Xavier Cortés i Carolina Miralles, de Visual Crea Estudi Alcoi. Els audiovisuals han estat a càrrec d'Òscar Piera, de Tresdeu Media, mentre que la il·lustració del cartell és de l'artista Rebeca Valenciano, amb disseny gràfic de Josep Navarro.

Per a l'Institut Valencià de Cultura, Ovidi és "un artista compromés que va captivar la seua generació i que ens ha deixat un llegat creatiu inabastable".